Hoppa till huvudinnehåll

Calgary vann efter spektakulärt segermål med endast 1,6 sekunder kvar på klockan: "Jag var tvungen att se reprisen åtta gånger för att lista ut vad Tkachuk riktigt gjorde"

Med 20 minuter kvar att spela ledde Nashville mot Calgary med 4–1. Laget lyckades inte knyta säcken utan Calgary kom i kapp och slutligen även förbi. Calgaryanfallaren Matthew Tkachuk blev stor hjälte. Han kvitterade till 5–5 med bara 39 sekunder kvar att spela och avgjorde i förlängningen med ett konstmål då endast 1,6 sekunder återstod.

I den andra periodpausen pekade det mesta på att Nashville skulle fara hem med segern. Nashville ledde då med 4–1 efter att Calle Järnkrok gjort två boxplaymål i den andra perioden.

Med bara sju minuter kvar på klockan ledde Nashville med två mål (4–2), men en målkavalkad i slutet innebar att matchen stod 5–5 och förlängning väntade.

"En sista utväg"

Matchen såg ut att gå till straffar men så blev det alltså inte. Med bara tre sekunder kvar avfyrade Calgarys Elias Lindholm ett skott som blockerades. Sekunden senare stod Matthew Tkachuk rätt placerad och 21-åringen fick ur en märklig position till ett skott som överraskade Nashvillemålvakten Pekka Rinne. 6–5 till Nashville. Se Tkachucks två mål i artikelns videoklipp.

– Jag hade tur att den gick in. Jag visste att det var oerhört lite tid kvar på klockan. Vad jag gjorde var något av en sista utväg, sade Tkachuk på ligans webbplats.

Jag var tvungen att se reprisen åtta gånger.

Den ansedda NHL-journalisten Elliotte Friedman var imponerad.

– Jag var tvungen att se reprisen åtta gånger för att lista ut vad Tkachuk riktigt gjorde, skrev han på Twitter.

Rinne, som räddade 21 av 27 skott, hade ingen vidare dag på jobbet. Det hade däremot lagkamraten Austin Watson som noterades för 2 + 2 i poängprotokollet. Inför matchen meddelades det att rivjärnet tecknat på en treårsförlängning med klubben.

I Nashville var anfallsstjärnan Filip Forsberg tillbaka efter att ha missat sex matcher på grund av skada. Svensken kammade ändå noll i poängväg.

Joel Armia imponerade i Las Vegas

Även i Las Vegas ledde hemmalaget med 4–2 på slutet. Montreals Tomas Tatar reducerade till 3–4 med 06:27 kvar på klockan och Brendan Gallagher kvitterade till 4–4 då 01:58 återstod. Joel Armia noterades för en assist till Gallaghers mål och var även delaktig i Tatars fullträff.

Armia noterades endast för en poäng, men Yles NHL-korrespondent Tommi Seppälä tror att Armia i efterhand tilldelas en extra passningspoäng.

I förlängningen avgjorde sedan Max Domi och Montreal besegrade därmed Vegas med siffrorna 5–4.

– Det här laget har karaktär, sade Seppälä om Montreals insats på Twitter.

I Montreal spelade Jesperi Kotkaniemi inte på grund en ljumskskada som ändå inte tros hålla honom borta ur spel särskilt länge.

Resultat:

Nashville – Calgary 5–6 (efter förlängning)
NSH: Mikael Granlund 0 + 0 = 0, +/- 0, 18:32
NSH: Pekka Rinne 21/27 räddningar

Vegas – Montreal 4–5 (efter förlängning)
MTL: Joel Armia 0 + 1 = 1, +2, 17:42
MTL: Artturi Lehkonen 0 + 0 = 0, +/- 0, 13:23

Läs också

Nyligen publicerat - Sport