Hoppa till huvudinnehåll

Hela Yle Arenan nu öppen då du reser inom EU

Yle Radio 1:n Areena-sivu
Det är nu möjligt att använda alla program på Yle Arenan inom EU. Yle Radio 1:n Areena-sivu Bild: Tuuli Laukkanen / Yle Yle Arenan,radio,Yle Radio 1,Mobiltelefoner och -apparater

Du får tillgång till innehållet genom att logga in med Yle-kontot och bekräfta att hemorten är belägen i Finland.

Nu kan man titta och lyssna på alla program på Yle Arenan med alla apparater när man reser inom EU. Alla innehåll på Arenan är öppna också i webbläsare.

“Återigen får finländarna ett mervärde för Yle-skatten: De kan ta med sin favorittjänst – Yle Arenan – på sina Europaresor. Detta har många resenärer väntat på, gläds utgivningsdirektör Ismo Silvo.

Tjänsten kan, på grund av EU:s portabilitetsförordning, endast användas av dem som är permanent bosatta i Finland.

Yle inledde förra året arbetet med att tillämpa förordningen, och var det första public service-bolaget i Norden att genomföra den. Bland de europeiska rundradiobolagen är det endast belgiska RTBF som hunnit tillämpa förordningen innan Yle.

170 000 Yle-konto-användare har redan bekräftat att deras hemort är belägen i Finland. Yle Arenan kan användas även utan inloggning, men då är portabiliteten inte i bruk. Av Arenans ljud- och videoinnehåll kan cirka 80 procent fritt användas i hela världen.

Hur kan Arenan användas utomlands?

Användningen av Arenan kräver, utöver ett Yle-konto, att användaren bekräftar att den permanenta hemorten är belägen i Finland. Uppgifterna om hemort hämtas från Befolkningsregistercentralen via bankkoder, mobilcertifikat eller ett elektroniskt id-kort. Hemorten behöver endast bekräftas en gång.

Arenans innehåll fungerar i de nyaste versionerna av Arenan-appen för iOS och Android. Apparna är gratis och kan laddas ner via tillverkarnas appbutiker. Med webbläsaren nås Arenans innehåll på adressen arenan.yle.fi.

Yle-kontot är ett avgiftsfritt och säkert sätt att logga in på Yles tjänster. Yle sparar inte uppgifter om användarens hemort, personbeteckning eller annan information.