Hoppa till huvudinnehåll

BBC: Hushållsarbetare såldes som slavar på Instagram i Kuwait

En hand och en telefon med Instagram uppe.
Hushållsarbetare har sålts på Instagram och övriga Google- och Apple-applikationer. En hand och en telefon med Instagram uppe. Bild: Mostphotos Instagram

I Kuwait har hushållsarbetare sålts som slavar på bland annat Instagram, skriver brittiska BBC. Personerna har också funnits till salu på andra applikationer.

Enligt BBC erbjöd flera Instagramanvändare hushållsarbetare, slavar, genom att lägga upp bilder på dem och använda hashtagar såsom #maidsforsale (hembiträden till salu).

Myndigheterna i Kuwait har tillsammans med Instagram, som ägs av Facebook, utrett saken och alla dessa inlägg har tagits bort från Instagram och även Facebook.

Användarna har skrivit på ett dokument där de lovar att genast sluta med den här typen av verksamhet. Enligt BBC avslutade många av de populäraste användarna för människohandel på Instagram sin verksamhet efter avslöjandet.

Enligt Instagram vidtar man nu åtgärder för att utrota människohandeln på sin plattform. Apple och Google arbetar också tillsammans med applikationsutvecklare för att förhindra olaglig aktivitet på sina plattformar.

Enligt polis kan gripande och kompensation för offren bli aktuellt.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes