Hoppa till huvudinnehåll

Sporting fick sin revansch – utklassade Cocks på hemmaplan i Champions League: ”Kan inte spela så här på den här nivån”

Cocks Nico Rönnberg har varit ett av säsongens utropstecken i Champions League.
Cocks var chanslösa i Portugal (arkivbild). Cocks Nico Rönnberg har varit ett av säsongens utropstecken i Champions League. Bild: Handbollförbundet handboll,Riihimäki Cocks,Nico Rönnberg,EHF Champions League

I Riihimäki stod Cocks för en skräll och slog Sporting Lissabon. I Portugal var matchbilden totalt annorlunda. Hemmalaget var klasser bättre och kunde ha slagit de regerande finska mästarna med brutal marginal.

– Det är ju ingen vidare handbollsunderhållning vi blir bjudna på här, summerade expertkommentator Olle Stenius samtidigt som lagen lät klockan rinna ut.

Det stod 38–29 till Sporting på tavlan då slutsummern löd – och i ärlighetens namn kunde siffrorna ha varit väldigt mycket fulare.

Sporting hade i praktiken avgjort matchen redan i pausen (23–15) och kunde i den andra halvan till och med träna på att spela med tomt mål utan att behöva vara rädda för att Cocks skulle hota dem.

”Måste glömma den här matchen snabbt”

För Riihimäkilagets del var förlusten den andra riktigt tunga inom kort tid, då Dicken på onsdagen överraskade Cocks.

– Det går lätt så då man är trött att man inte får in energin som behövs efter en dålig start. Jag hoppas att det inte är så för Cocks just nu, även om de har ett tight schema. Jag hoppas de lyckas nolla läget och komma igen, säger Stenius.

Cocks-lotsen Gintaras Savukynas var väntat nog missnöjd med lagets insats.

– Vi kan inte spela så här på den här nivån, säger han i tv-intervjun och får medhåll av Nico Rönnberg:

– Det var ett helt annat lag vi mötte i dag. Vi fick en bra start på matchen. Men varken anfallet, försvaret eller målvaktsspelet fungerade. Vi måste glömma den här matchen snabbt och fajtas igen nästa veckoslut, säger Rönnberg.

Väntade segrar för HIFK och Dicken

I damernas FM-serie stod två matcher på programmet på lördagen. Tätduon i ligan såg också till att fixa full poängpott.

HIFK slog Atlas med klara 40–19 – men i Grankulla klarade GrIFK av bjuda upp till dans mot Dicken.

Siffrorna stod 12–12 i paus. Men med segern på spel lyckades Dicken rycka och tog till slut segern med 25–21.

– Vi spelar en bra match och sedan vet jag inte vad som händer. Det blir som det blir. Vi kämpar 90 procent och får inte målen vi behöver, summerar Carolina Böckelman för Yle Sporten efteråt.

– Det här var nog inte den finaste matchen av oss, men skönt med seger ändå. Allt verkade gå fel. Vi försökte komma upp till vår nivå, men lyckas inte riktigt, säger i sin tur Tove Salokivi från Dicken.

Resultat:

Champions League
Sporting – Cocks 38–29 (23–15)

Damernas FM-serie
GrIFK – Dicken 21–25 (12–12)
GrIFK: Emma Wickström 6, Carolina Rehnberg 5, Linnea Harms 5, Alexandra Karsten 2, Corinna Jensen 1, Sophia Böckelman 1, Dicken: Anna Westerlund 9, Malena Heikkinen 5, Jessika Gammals 5, Tove Salokivi 2, Linn Wentzel 1, Emilia Valkamo 1, Janica Sjöström 1, Anna Lindahl 1

HIFK – Atlas 40–19 (17–10)
HIFK: Johanna Hilli 11, Sara Jäntti 9, Ida Väyrynen 7, Anniina Nyholm 4, Kajsa Väyrynen 3, Anna Vinogradova 3, Liisa Holopainen 3
Atlas: Matilda Cordeiro 5, Mariela Lönnqvist 4, Kia Hulkkonen 4, Meri Veikkola 2, Emma von Nandelstadh 1, Wilma Rehnström 1, Julia Lampinen 1, Riikka Kukkonen 1