Hoppa till huvudinnehåll

Forsby på Toppen blev årets förening när Johannesprisen delades ut

Alla vinnare 2019. Årets talkokraft: Hans Söderback, årets inventarie: Torsten Svahn, årets Johannes: Daniel Forsman, årets förening: Forsby på Toppen Janne Pettersson, Johan Forsman och Mats Joskitt, årets inventarie: Linda Backgren-Holm.
Årets talkokraft: Hans Söderback, årets inventarie: Torsten Svahn, årets Johannes: Daniel Forsman, årets förening: Forsby på Toppen Janne Pettersson, Johan Forsman och Mats Joskitt, årets inventarie: Linda Backgren-Holm. Alla vinnare 2019. Årets talkokraft: Hans Söderback, årets inventarie: Torsten Svahn, årets Johannes: Daniel Forsman, årets förening: Forsby på Toppen Janne Pettersson, Johan Forsman och Mats Joskitt, årets inventarie: Linda Backgren-Holm. Bild: Bengt Henriksson Österbotten,Förening,Forsby,Svenska Österbottens Ungdomsförbund,johannesgalan

På lördagen delades Johannesprisen ut till föreningar och föreningsaktiva i Österbotten. Forsby på Toppen i Pedersöre knep hem priset som årets förening, bland annat för sina satsningar på ungdomar.

Den årliga Johannesgalan gick av stapeln i Molpe UF på lördagen. Under galan delar Svenska Österbottens Ungdomsförbund ut Johannespris i fem olika kategorier till föreningar och föreningsaktiva som utmärkt sig under året.

I år var det Forsby på Toppen som blev årets förening. Som motivering nämns bland annat att föreningen utvecklat sin verksamhet och förnyat sina evenemang, och att man framför allt satsat på ungdomar.

Daniel Forsman årets Johannes

Bland de andra kategorierna så blev Daniel Forsman från Molpe UF årets Johannes. Vilket innebär en person som aktivt jobbat med eller för unga för att skapa evenemang för unga eller förbättra ungas situation.

Årets inventarie blev Linda Backgren-Holm, också från Molpe UF. Årets underhållare Torsten Svahn, från Korsholms Teater och Smedsby UF och årets talkokraft blev Hans Söderback från Malax UF.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten