Hoppa till huvudinnehåll

Makwan Amirkhani förlorade i New York – knockades av Shane Burgos: "Visste att det skulle bli en tuff kväll för honom"

Shane Burgos sparkar Makwan Amirkhani i ansiktet.
Shane Burgos lät inte Makwan Amirkhani (till vänster) överraska. Shane Burgos sparkar Makwan Amirkhani i ansiktet. Bild: AFP / Lehtikuva Makwan Amirkhani,Shane Burgos

Shane "Hurricane" Burgos blev för svår för Makwan Amirkhani i nattens UFC-gala i Madison Square Garden i New York. Burgos tog över greppet om matchen och knockade finländaren i den tredje ronden.

Både Amirkhani och Burgos hade två raka UFC-segrar på kontot inför nattens drabbning. Burgos, som är rankad bland de 15 bästa i viktklassen, var ändå förhandsfavorit inför matchen.

Amirkhani fick en bra start på matchen och var bättre i den första ronden. I den andra ronden tappade Mr. Finland greppet om matchen och Burgos tog över allt mer.

I den avslutande tredje ronden dominerade "Hurricane" och en trött Amirkhani fick ta emot flera tunga smällar. Burgos knockade Amrikhani slutligen i matchens sista minut.

Avgörandet kan ses i tweeten nedan.

Hoppa över Twitterpostning

Burgos berättade att han märkte redan i den första ronden att Amirkhani var trött.

– Jag kände att han var trött. Det var ännu två ronder kvar som han skulle orka med mig och i och med att jag inte ännu andades så tungt så visste jag att det skulle bli en tuff kväll för honom, sade Shane "Hurricane" Burgos i tv-intervjun efteråt enligt Yle.

"Mr. Finland" har nu fem vinster och två förluster som saldo i UFC-sammanhang.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport