Hoppa till huvudinnehåll

Skräckskada i Premier League: Gomes bröt vristen efter sen tackling av Son – sydkoreanen hopplöst uppgiven efteråt

Med 13 minuter kvar av matchen mot Everton såg Tottenham ut att åka iväg med full poängpott. Men en sen tackling av Son Heung-min ändrade på matchbilden totalt. Till slut delade lagen på poängen. Leicester knep i sin tur en ny trepoängare.

Det tog inte länge för spelarna att inse situationens allvar. Andre Gomes hade skadat sig illa.

Gomes fot var i totalt fel ställning efter att han kapats av Tottenham-spelaren Son Heung-min – och både Spurs- och Everton-spelarna var chockade.

Son åkte ut med ett rött kort. Serge Aurier fick bytas ut då han inte verkade klara av att slutföra matchen.

– Men man kan inte skylla på Son för den där skadan. Han tacklar förvisso Gomes, men han faller olyckligt på Aurier. Han förtjänar inte det hat som han får just nu på sociala medier, konstaterar BBC:s expert Pat Nevin.

Med det numerära överläget klarade Everton dessutom av att kvittera matchen på stopptid. Slutresultatet: 1–1 – men det var allt annat än resultatet det snackades om efteråt.

Se video på situationen genom att klicka på artikelns huvudbild. Varning för starka bilder. (Videobilder från Viasat).

Ny seger för Leicester

Leicester har hört till höstens överraskare i Premier League. På söndagen fortsatte lagets fina form då Crystal Palace föll på bortaplan.

Något målfyrverkeri i stil med 9–0-segern över Southampton blev matchen ändå inte. Matchens första mål kom först i den 56:e minuten, då Çaglar Söyüncü nickade in 1–0 för gästerna.

Jamie Vardy avrundade sedan segersiffrorna till 2–0 i slutet av matchen.

Anfallarens tionde mål för säsongen.

Se video på fullträffarna här:

Läs också