Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutsläsning: Köldgrader, julmusik i juli och samtal till skatteförvaltningen

En skog med snöklädda träd. Solen skymtar fram bakom träden.
Säg adjö till det milda vädret för ett tag - nu blir det kallt. En skog med snöklädda träd. Solen skymtar fram bakom träden. Bild: All Over Press / Ismo Pekkarinen Naturfotografi,landskap,december,naturen,nationalparker,Vinterväder,snö,Lappland

Här kommer lästips för söndagskvällen.

Nu är det dags att plocka fram vinterjackan, ifall du inte redan gjort det! En kall luftström drar in från norr de närmaste dygnen och för med sig köldgrader i hela landet. På många håll är det till och med kallare än normalt för årstiden.

I början av november varje år offentliggörs finländarnas skatteuppgifter från föregående år. Det betyder också att alla finländares löner blir offentliga – också dina. Alma Lüttge, Emmi Piippo och Denjah Leinson ringer skatteförvaltningen för att fråga vad deras vänner, kollegor eller presidenten tjänade 2017.

Den 22-åriga italienska studenten Anna Di Palma har förverkligat sin dröm. Hon har vid andra försöket kommit in på toppskolan Sant’Anna i Pisa. Med en enkel bakgrund i en stad vid Neapelbukten, i den fattigare södra delen av landet, och med föräldrar som inte gått gymnasiet borde det ha varit omöjligt.

När är det okej att börja fira jul? När som helst om du frågar julbloggaren Linda Storås som lyssnade på julmusik redan i juli. Linda är en sann julälskare. Hennes år består av fem helt julfria månader. Under de andra jular hon till det på ett eller annat sätt.

Serien En dag i våra liv tar bloggaren och kommunikatören Linn Ljung och politikern Eva Biaudet till Stockholm. Där ska Eva och Linn fota tre hyllade musiker och rannsaka könsnormer.

Ha en bra söndagskväll!

Läs också