Hoppa till huvudinnehåll

Gomes opererad efter otäcka skadan – gråtande Son får stöd från motståndarna: ”Deras lagkapten tröstade”

Heung Min-Son förkrossad.
Son Heung-Min var otröstlig efter att han hade tacklat Andre Gomes. Heung Min-Son förkrossad. Bild: All Over Press Son Heung-Min

Andre Gomes kan bli borta i upp till ett år efter att han bröt fotleden i ligamötet med Tottenham. Nu tänker hela Fotbollsengland på mittfältaren. ”Jag önskar att vi hade förlorat med 0–5”, skriver lagkamraten Cenk Tosun.

Det sportsliga förvandlades till en bisak i söndagens Premier League-möte mellan Everton och Tottenham. I andra halvlek utspelade sig otäcka scener när Andre Gomes bröt fotleden.

Evertons mittfältare bars ut på bår och på måndagen opererades han. Enligt de första uttalandena från klubben gick operation väldigt bra. Gomes förväntas bli fullt återställd.

Andre Gomes bärs ut på bår.
Andre Gomes bars ut på bår. Andre Gomes bärs ut på bår. Bild: AFP / Lehtikuva Everton FC,André Gomes

Rehabiliteringsperioden kommer att bli lång. Allt mellan sex och tolv månader nämns i engelska medier.

– Klubben tackar alla för det stora stödet som vi har fått efter gårdagens match, skriver Everton i ett uttalande.

"Var förkrossad"

Situationen när Gomes skadade sig svårt lämnade ingen oberörd. Spelarna på planen ville knappt titta när de såg Gomes fot som spärrade åt fel håll.

Se video på situationen ovan. Varning för starka bilder. (Videobilder från Viasat).

Tottenhams sydkorean Son Heung-Min fick ett rött kort efter tacklingen som han delade ut, men det råder enighet om att han inte kan beskyllas för mycket för att det gick så illa för Gomes.

– Han var förkrossad och vi känner för Andre. Jag hoppas att hans rehabilitering går bra, sade Tottenhams tränare Mauricio Pochettino.

Son grät när han såg graden av Gomes skada. Han har fått tröstande ord från sina lagkamrater och Evertons spelare.

– Son är en av de trevligaste personer man kan träffa. Han klarar inte ens av att lyfta på huvudet eftersom han gråter så mycket, sade Tottenhams Dele Alli enligt BBC.

"Alla är påverkade"

Efter matchen träffades Evertons lagkapten Seamus Coleman och Son. Coleman gav sitt stöd till sydkoreanen.

– Vi kan bara tacka. Deras lagkapten Coleman kom för att trösta Son. Vi är alla påverkade av situationen, säger Pochettino.

Evertons tränare Marco Silva konstaterar att det är tuffa dagar som laget tvingas gå igenom när en lagkamrat blir svårt skadad. Anfallaren Cenk Tosun, som satte kvitteringen på stopptid, skriver i ett inlägg på Instagram att det sportsliga inte spelar någon roll.

– Jag önskar att jag inte hade gjort mål, att vi hade förlorat med 0–5 och att det här inte hade hänt. Jag vet att du kommer tillbaka starkare och vi är här för dig.

Öppna Instagram-inlägget

Flera av de andra spelarna i Everton har också publicerat inlägg på Instagram där de skriver att de tänker på Gomes och hoppas att hans rehabilitering går bra.

Läs också