Hoppa till huvudinnehåll

Kalle Kaskinen till MTV om sista stunden som TPS-tränare: "Fem minuter innan bussen åkte iväg fick jag veta att jag inte behöver komma med"

Kalle Kaskinen.
Kalle Kaskinen fick sparken i fredags. Kalle Kaskinen. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Kalle Kaskinen

Ett par timmar före fredagens match mot JYP fick Kalle Kaskinen veta att han har fått sparken. Den förre TPS-tränaren berättar nu om den tunga hösten och den turbulenta eftermiddagen. "Rum 418 på vårt hotell kommer jag verkligen att minnas", säger han till MTV.

TPS är ett av den inhemska hockeyhöstens mest kritiserade lag. Åbolaget är näst sist i tabellen vid landslagsuppehållet, har förlorat sex raka matcher och inte vunnit en enda av säsongens nio hemmamatcher.

Dessutom avskedade klubben tränaren Kalle Kaskinen i fredags.Tidpunkten stod minst sagt ut.

Några timmar före nedsläpp i bortamatchen mot JYP fick Kaskinen reda på att han får sparken. I en intervju med MTV beskriver han situationen på spelarhotellet i Jyväskylä.

– Rum 418 på vårt hotell kommer jag verkligen att minnas. Vd:n ringde och ville att jag skulle komma ner tjugofem minuter före lagets avfärd till hallen. Fem minuter innan bussen åkte iväg fick jag veta att jag inte behöver komma med.

Han säger att beskedet i sig inte var en jättestor överraskning. Däremot förvånade tidpunkten.

– Vi var på ett hotell i en annan stad och jag förberedde mig för att tända laget på nytt i vår matchgenomgång en halvtimme senare. Då var det tufft att få det här beskedet.

Inget ont att säga om processen

TPS-ledningen har fått kritik. Enligt vd:n Santtu Jokinen tog man beslutet om att sparka Kaskinen efter hemmaförlusten mot Jukurit på onsdagen förra veckan.

Marko Virtanen.
Marko Virtanen tog över i fredags. Marko Virtanen. Bild: All Over Press Marko Virtanen

Det tog knappt två dygn att få allt på plats för att ersätta Kaskinen med Marko Virtanen. Kaskinen har inget ont att säga om processen. Enligt honom har han haft en ständig dialog med klubbledningen under hösten.

– Det sköttes så bra som det var möjligt i det läget. Vi gick i lugn och ro genom det viktigaste, tog i hand och önskade varandra lycka till, säger Kaskinen.

– Just i den stunden var jag inte redo att åka. Taxin fick vänta, jag var tvungen att samla mig i mitt hotellrum.

Kaskinen säger till MTV att många av tränarkollegorna skickade meddelanden till honom efter att beskedet var offentligt.

Han besökte TPS på måndagen och tog farväl av personal i klubben.

– Det blev en känslosam morgon. Jag försökte blinka bort tårarna. Vi har jobbat tillsammans och A-lagets resultat ska inte påverka dem.

TPS spelar sin följande ligamatch den 15 november borta mot KalPa.

Läs också