Hoppa till huvudinnehåll

SFV tryggar Axxells verksamhet med ekonomiskt bidrag

text på skolbyggnad
I Västnyland finns Axxell i Karis. text på skolbyggnad Bild: Yle/Elsa Colérus Axxell,utbildning,Karis,Raseborg,Västnyland

Utbildningsbolaget Axxell får ett bidrag på 350 000 euro av Svenska folkskolans vänner (SFV) för att trygga utbildningen. Bidraget gäller för år 2019.

Axxell Utbildning har under flera år kämpat med stora ekonomiska utmaningar och behöver extra bidrag för att kunna fortsätta verksamheten.

Svenska folkskolans vänner är största delägare i Axxell.

– Axxell Utbildning Ab är en betydande utbildningsaktör som bidrar med svenskspråkig, kunnig arbetskraft. Det är viktigt att Axxells verksamhet lockar nya studerande och att kvaliteten på utbildningen fortsättningsvis är på en hög nivå, säger SFV:s kanslichef Johan Aura.

Axxell har 2 700 studerande och verksamhet på nio orter.

SFV har stött Axxell med 1,75 miljoner euro de senaste tre räkenskapsåren.

– SFV:s stöd har varit och är helt avgörande för verksamheten och för att vi även framöver kan erbjuda utbildningar på flera orter i Svenskfinland. Vi försöker just nu satsa på utbildningar inom restaurangbranschen och på närvårdarutbildningen – där är arbetskraftsbehovet på svenskt håll mycket stort, säger Stefan Johansson.

Läs också