Hoppa till huvudinnehåll

Svåraste säsongen har gett världsmästaren Lewis Hamilton blodad tand: ”Det unika med den här titeln är hela resan”

Lewis Hamilton med den brittiska flaggan
En andraplats i USA räckte för Lewis Hamilton att säkra en ny VM-titel. Lewis Hamilton med den brittiska flaggan Bild: AFP / Lehtikuva Formel 1,Lewis Hamilton

Lewis Hamilton tänker inte ligga på latsidan trots att han säkrat sin sjätte VM-titel i karriären. Britten suktar fortfarande efter mer framgång och blickar redan mot nästa tävling. Jag kommer att fortsätta ge allt, säger han.

Lewis Hamilton missade VM-titeln i Mexiko för en dryg vecka sedan men i söndagens tävling i USA satte han till slut punkt för mästerskapsstriden. Hamilton körde i mål som tvåa bakom Valtteri Bottas och säkrade sin sjätte titel i karriären.

– Sex titlar, det gillar jag. Det låter väldigt bra även om jag inte riktigt fattat det ännu. Känslomässigt har säsongen varit en berg- och dalbana. Det unika med den här titeln är hela resan.

– Vi har varit tvungna att jobba hårdare än någonsin tidigare, både jag själv och stallet. Ferrari och Red Bull har pressat oss till det yttersta under andra halvan av säsongen samtidigt som det finns flera unga förare som gör väldigt bra resultat, säger Hamilton efter USA:s GP.

Hamilton har vunnit tio tävlingar den här säsongen och varit på pallen sammanlagt sexton gånger. Han är också den ende föraren i fältet som inte avbrutit en enda tävling.

– Det är väldigt imponerande av Lewis att vinna sex titlar. För att det ska vara möjligt måste man vara väldigt jämn och Lewis förtjänar verkligen det här, säger Max Verstappen som ligger fyra i VM-serien.

Lewis Hamilton håller upp sex fingrar
Lewis Hamilton håller upp sex fingrar Bild: AFP / Lehtikuva Formel 1,Lewis Hamilton

En titel bakom Schumacher

Hamiltons sex VM-titlar gör honom till den näst mest framgångsrika föraren genom tiderna. Han har lämnat Juan Manuel Fangio bakom sig och nu är det endast Michael Schumacher med sju titlar ligger före britten på den listan.

Schumachers rekord har länge ansetts vara oslagbart men Hamilton har de senaste åren visat att det inte längre är så säkert.

– Jag vet inte om det blir med fler mästerskap, men som idrottare känner jag mig så fräsch som man bara kan just nu. Jag är redo för nästa tävling och jag kommer att fortsätta ge allt, säger han.

Hamilton passar också på att skicka en tanke till Niki Lauda. F1-legendaren som jobbade som rådgivare för Mercedes avled i maj.

– Jag saknar Niki väldigt mycket. I dag skulle han ha tagit av sig kepsen och gett mig en kram. Utan Niki skulle jag inte ha klarat av det här. Han är med oss i tankarna, säger Hamilton.