Hoppa till huvudinnehåll

Washington Capitals firade med nyblivna MLB-mästarna – Jakub Vrana sänkte Calgary med karriärens första hattrick

Washington Capitals och Washington Nationals tillsammans på isen.
Washington Capitals och Washington Nationals firade tillsammans. Washington Capitals och Washington Nationals tillsammans på isen. Bild: Randy L​itzinger/Icon Sportswire NHL,Major League Baseball,Washington Capitals,Washington Nationals

Med färska baseballmästarna Washington Nationals på läktaren bjöd Jakub Vrana på en oförglömlig kväll. Vrana är glödhet just nu och mot Calgary Flames gjorde han sitt första hattrick i karriären.

Det har firats en hel del i Washington de senaste dagarna. Under natten till torsdag vann Washington Nationals sin första titeln i MLB.

I kväll var baseballaget på plats i ishockeyarenan för att se Capitals möta Calgary Flames. Spelarna och resten av publiken fick se en hemmaseger med 4–2 och ett hattrick av Jakub Vrana.

– Jag försöker bara jobba hårt och tänker inte sluta med det. Hela kedjan spelade väldigt bra och jag är glad, säger Vrana som gjorde sitt första hattrick i NHL.

Jakub Vrana gjorde två mål i den första perioden och efter 20 minuter var ställningen 2–2. I slutet av den andra perioden avgjorde han sedan matchen.

Vrana fick ett friläge och prickade in sitt tredje mål i matchen. Lars Eller spikade sedan slutsiffrorna med sitt 4–2-mål i powerplay i början av den sista perioden.

Nationals gav Capitals energi

Efter matchen firade de båda Washingtonlagen i omklädningsrummet och Vrana skickade ett speciellt tack till baseballspelarna.

– Det var en otrolig känsla, minnen från då vi vann Stanley Cup kom tillbaka. Spelarna förtjänar verkligen det här och jag är väldigt glad för dem. De gav oss massor med energi och det var fint att vinna för dem, säger han.

Hoppa över Twitterpostning

Anaheims lagkapten Ryan Getzlaf nådde i natt en stor milstolpe då han spelade sin 1000:e grundseriematch i NHL. Getzlaf hyllades stort under matchen men lyckades inte får ett perfekt slut på kvällen.

Anaheim förlorade matchen mot Chicago Blackhawks med 2–3 efter förlängning. Patrick Kane avgjorde matchen för Chicago.

Resultat:

Washington – Calgary 4–2

Anaheim – Chicago 2–3 efter förlängning
CHI: Määttä 0+0, -1, 17:51

Läs också

Nyligen publicerat - Sport