Hoppa till huvudinnehåll

Kontraktslösa Rasmus Schüller tränar med AIK men är förtegen om framtidsplanerna: ”Jag utesluter ingenting”

Rasmus Schüller på landslagets träningar hösten 2018.
Rasmus Schüller har varit given i den finländska landslagstruppen de senaste åren.. Rasmus Schüller på landslagets träningar hösten 2018. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Rasmus Schüller,Finlands herrlandslag i fotboll

Rasmus Schüllers äventyr i amerikanska MLS är åtminstone tillfälligt över. Kontraktet med Minnesota United har gått ut och nu jagar den finländska landslagsmittfältaren en ny arbetsgivare. En potentiell klubb är svenska AIK.

Rykten har också placerat Schüller i HJK men han är närmast på väg till Stockholm för att visa upp sitt kunnande för AIK.

– Vi har mottagit en fråga från Rasmus Schüller om att få träna med AIK, vi känner honom bara som motståndare sedan tidigare och nu får vi en möjlighet att förutsättningslöst lära känna honom i vår egen verksamhet, säger sportchefen Björn Wesström på AIK:s webbplats.

Schüller har tidigare erfarenhet från Allsvenskan. År 2016 spelade han för Häcken. På 18 matcher för Göteborgsklubben gjorde han ett mål och gav fem assist.

Landslagssamling hägrar

Rasmus Schüller berättar för Yle Sporten att han tränar med AIK den här veckan.

– Det var bra att jag fick en chans att träna med AIK innan årets sista landslagsläger då min klubbsäsong redan tagit slut.

Är AIK en möjlig klubbadress för dig nästa säsong?

– Jag utesluter ingenting.

Rasmus Schüller har spelat 39 landskamper och har prenumererat på en plats i Markku Kanervas trupp i det pågående EM-kvalet.

Det kvalet avslutas med en hemmamatch mot Liechtenstein den 15 november och en bortamatch mot Grekland tre dagar senare.

Läs också