Hoppa till huvudinnehåll

Liverpools dilemma: Två matcher på två kontinenter på två dagar

Jürgen Klopp ser frustrerad ut.
Jürgen Klopp har haft lätt att hålla sig för skratt då han kollat in Liverpools matchprogram i december. Jürgen Klopp ser frustrerad ut. Bild: AOP Jürgen Klopp

Snacka om späckat matchprogram. Liverpool möter Aston Villa i den engelska ligacupen den 17 december. Dagen efter spelar Liverpool semifinal i klubblags-VM i Qatar. Den regerande Champions League-mästaren löser det genom att skicka skilda trupper till matcherna.

Liverpools stjärnor kommer att åka till Qatar för att spela i VM för klubblag. Truppen till kvartsfinalen mot Aston Villa kommer att vara mycket reservbetonad.

Liverpool slog Arsenal efter stor dramatik i ligacupens åttondelsfinal. Tränaren Jürgen Klopp uttryckte redan då sin frustration över matchprogrammet.

– Om man inte hittar ett lämpligt datum så kan vi inte ställa upp, sade Klopp.

Efter diskussioner mellan klubben och ligaledningen kom man ändå fram till att ligacupkvartsfinalen spelas på det ursprungliga datumet.

– Det är inte ett idealiskt scenario men resultatet är det bästa möjliga för ligacupen, våra motståndarklubbar och oss själva, skriver Liverpool på sina webbsidor.