Hoppa till huvudinnehåll

Bayern München, Juventus och PSG säkrade avancemang – Leverkusen med Hradecky i spetsen höll hoppet vid liv

Leverkusens spelare jublar efter segern över Atlético Madrid.
Leverkusens spelare jublar efter segern över Atlético Madrid. Leverkusens spelare jublar efter segern över Atlético Madrid. Bild: imago images/Chai v.d. Laage/ All Over Press Bayer 04 Leverkusen (män),Lukáš Hrádecký

Bayern München, Juventus och PSG kan pusta ut efter att ha säkrat avancemang till åttondelsfinalerna i fotbollens Champions League. Leverkusen höll hoppet om avancemang vid liv tack vare segern över gästande Atlético Madrid.

Leverkusen tog sin första seger i årets Champions League när man vann över gästande Atlético Madrid med 2–1. Finska landslagsmålvakten Lukas Hradecky stod för en fin parad alldeles i slutsekunderna och säkrade därmed att Leverkusen åtminstone i teorin fortfarande är med i kampen om slutspelsbiljetterna.

– Vi visade att vi kan hävda oss på den europeiska arenan. Fansen var superba och hjälpte oss på traven under de svåra minuterna i slutet. Det var en otrolig kväll, säger Hradecky på klubbens Twittersida.

Hoppa över Twitterpostning

Leverkusen tog ledningen genom ett självmål i den 41:a minuten och en kvart senare stod det 2–0 på resultattavlan när Kevin Volland nätade. Álvaro Morata reducerade på stopptid men närmare än så kom Madridlaget inte. Målen kan ses via denna länk.

Hoppa över Twitterpostning

Den tyska klubben är trea i D-gruppen med tre poäng när två matcher återstår för alla lag. Atlético är tvåa med sju poäng.

Juventus från Turin är däremot klart för åttondel tack vare 2–1-segern på bortaplan på stopptid över Lokomotiv Moskva.

Seger utan Kovac

Bayern München kom till gårdagens Champions Leaguematch utan sin före detta tränare Niko Kovac som blev avskedad för några dagar sedan. I stället leddes storlaget av Hansi Flick, och med den äran.

Bayern München säkrade sitt avancemang till slutspelet genom att vinna över Olympiakos med 2–0. Segern innebär att Bayern garanterat hålls bland de två bästa klubbarna i B-gruppen.

Robert Lewandowski sköt upp Münchenlaget i ledning i den 69:e minuten och 20 minuter senare punkterade inhopparen Ivan Perisic matchen.

Bayern München har maximala tolv poäng efter fyra matcher, Tottenham är tvåa i i B-gruppen med sju poäng efter onsdagens 4–0-seger på bortaplan över serbiska Crvena Zvezda, som med sina tre poäng fortfarande har teoretiska chanser att avancera.

PSG klart, ManC nära

Paris Saint Germain lyckades som tredje lag säkra avancemang genom att i A-gruppen slå Club Brügge med 1–0. PSG har likaså maximala tolv poäng på fyra matcher och skuggas närmast av Real Madrid som efter onsdagens omgång ligger på sju poäng. Real krossade turkiska Galatasaray med hela 6–0 efter tre fullträffar av Rodrygo och två av Karim Benzema.

C-gruppen är fortfarande rätt öppen, inte minst efter att bägge matcherna slutade oavgjort på onsdagskvällen: Atalanta och Manchester City spelade oavgjort 1–1 medan Dinamo Zagrebs och Shakhtar Donetsks möte slutade 3–3, efter en match vars sista kvart inte saknade dramatik.

I den 83:e minuten förde Luka Ivanusec upp hemmalaget Dinamo i 2–1-ledning och när Arijan Ademi gjorde 3–1 såg det mycket bra ut för laget från Zagreb. Men på stopptid kom Shakhtar ikapp: Júnior Moraes reducerade tre minuter in på tilläggstiden och åtta (!) minuter in på tilläggstiden fastställde Tetê slutresultatet 3–3 på straff.

City toppar C-gruppen med tio poäng före Shakhtar och Dinamo på fem poäng, samt Atalanta på en poäng.

Nästa matchomgång spelas den 26:e och den 27:e november. Gruppspelet avslutas den 10:e och 11:e december.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport