Hoppa till huvudinnehåll

Christine Suvanto tackar för sig – Stefan Mutanen vald till ny SFI-ordförande: "Gäller att fokusera på rätt saker"

Stefan Mutanen.
Stefan Mutanen blir ny ordförande för SFI. Stefan Mutanen. Bild: Marica Hildén / Yle Karis,Västnyland,Raseborg,stefan mutanen

Det blir Stefan Mutanen som ska leda Svenska Finlands Idrottsförbund år 2020. Nuvarande ordföranden Christine Suvanto tackar för sig efter sex år på posten. Det gäller att använda befintliga resurser effektivt, menar Mutanen.

Hangöbon Christine Suvanto, SFI:s första kvinnliga ordförande, tillträdde år 2014. Efter sex år på posten valde Suvanto att undanbe sig omval.

Valberedningen föreslog Folkhälsans tidigare vd, Karisbon Stefan Mutanen, till ny styrelseordförande för Svenska Finlands Idrottsförbund och förslaget godkändes enhälligt av mötesdelegaterna under SFI:s höstmöte i Helsingfors i går, berättar SFI i ett pressmeddelande.

– Som ny ordförande ser jag fram emot det viktiga uppdraget och kommer att göra mitt yttersta för att SFI skall ha fortsatt framgång på idrottsarenorna. Det gäller att använda befintliga resurser effektivt och att fokusera på rätt saker, sade Stefan Mutanen enligt pressmeddelandet.

– Det känns tryggt att lämna över verksamheten, kommenterade i sin tur Suvanto.

Under höstmötet valdes även två nya vice ordföranden till styrelsen, nämligen Inger Nabb från Vasa och Mikael Stjärnfelt från Eckerö, Åland.

Läs också