Hoppa till huvudinnehåll

NHL återvänder till Finland nästa säsong – Colorado och Columbus möts i Helsingfors

Mikko Rantanen firar mål.
Mikko Rantanen och Colorado Avalanche kommer till Helsingfors nästa säsong. Mikko Rantanen firar mål. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Mikko Rantanen

Helsingfors är en av två städer utanför Nordamerika som kommer att arrangera NHL-matcher nästa säsong. Den finländska publiken kommer bland annat att få se Mikko Rantanen på isen.

Förra hösten spelades de första NHL-matcherna på finländsk mark sedan 2011 då Winnipeg Jets och Florida Panthers möttes i Helsingfors. Den här säsongen blev det inga matcher i Finland men nästa år är det dags igen.

NHL:s kommissionär Gary Bettman berättade i dag att Finland och Tjeckien kommer att arrangera NHL-matcher nästa säsong.

För Finlands del blir Helsingfors spelorten och lagen som kommer att mötas i två matcher är Colorado Avalanche och Columbus Blue Jackets. Exakt när matcherna kommer att spela är ännu inte klart.

– Ishockeyn är global och fansen i Europa älskar den här sporten. Det är också orsaken till varför vi kommer tillbaka, sade Bettman på en presskonferens.

Boston Bruins och Nashville Predators kommer i sin tur att starta säsongen med en match i Prag.

Lagen kommer dessutom att spela varsin träningsmatch i Europa. Boston kommer att spela i Mannheim i Tyskland medan Nashville spelar i Bern i Schweiz.

Den här helgen möts Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning i två matcher i Stockholm.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport