Hoppa till huvudinnehåll

Poststrejken kan leda till två veckors frist för en del av Riksfogdeämbetets klienter

Blankett med titeln utsökningsärende. Texten är skriven på finska
Riksfogdeämbetet skjuter upp utskickandet av betalningspåminnelser. Blankett med titeln utsökningsärende. Texten är skriven på finska Bild: All Over Press Indrivning,utsökning

Riksfogdeämbetet förbereder sig på poststrejken genom att skjuta upp utskickandet av betalningspåminnelser. Inte heller fakturor skickas till mottagare under strejken som bryter ut måndagen den 11 november och pågår två veckor.

De av Riksfogdeämbetets kunder som har aktiva utsökningsärenden kan även under poststrejken använda sig av utsökningens e-tjänst. Kunderna kan granska sina aktiva ärenden och kan betala skulder via e-tjänsten.

Betalningsuppmaningar som skjutits upp till följd av strejken kommer inte att synas i e-tjänsten. Kunderna behöver inte vidta några åtgärder på grund av strejken.

Utsökningsväsendet följer upp konsekvenserna av strejken och fattar senare beslut om eventuella ytterligare åtgärder.

Poststrejken kan också leda till att ansökningar som kunder skickar till Fokpensionsanstalten fördröjs. FPA uppmanar kunderna att använda sig av e-tjänsten. Utbetalningar av förmåner och utkomststöd kan också fördröjas på grund strejken.

Läs också