Hoppa till huvudinnehåll

Sävehof-spelaren rosenrasande på Teemu Tamminen efter CL-mötet: ”Han är ett svin – en ful handbollsspelare”

Teemu Tamminen i farten i den första handbollsfinalen 2019.
Teemu Tamminen är känd för sin förmåga att röra om i grytan. Teemu Tamminen i farten i den första handbollsfinalen 2019. Bild: Tomi Hänninen handboll,Teemu Tamminen,Riihimäki Cocks

Dusten mellan Riihimäkilaget Cocks och IK Sävehof i handbollens Champions League blev en het historia. Efter segern berättar Sebastian Karlsson för Expressen att en viss Cocks-spelare lyckats reta gallfeber på honom – Teemu Tamminen.

Det blev en komfortabel seger för IK Sävehof mot ett, som expertkommentator Olle Stenius sammanfattade det, ”svajigt” Cocks på lördagen. Samtidigt höll det svenska laget chanserna att nå slutspelet vid liv.

Det saknades inte heller dramatik på plan då lagen från grannländerna möttes. Matchen var stundvis stökig och Cocks drog på sig flera tvåminutare under dustens lopp.

En som inte åkte ut en enda gång? Teemu Tamminen.

Vem som det svenska laget var argast på efteråt? Teemu Tamminen.

"Då skrek man åt honom kan jag säga"

I en intervju för Expressen säger nämligen Sävehof-liraren Sebastian Karlsson att Tamminen gjorde sitt yttersta för att jävlas med hemmalaget.

– Han är duktig, men ett hatobjekt. Han gestikulerade mot oss hela tiden och skrek och höll på. Osportsligt, men samtidigt kul att han hetsar på. Han fick nog sin beskärda del också, säger Karlsson efter matchen.

Slutsiffrorna skrevs 28–22 – delvis på grund av att Tamminen själv misslyckats med att sätta ett skott med några minuter kvar av matchen då Cocks låg fyra mål under.

– Hans miss där var spiken i kistan. Väldigt skönt. Då skrek man åt honom kan jag säga, säger Karlsson.

– Han är ett svin. En ful handbollsspelare, fortsätter svensken.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport