Hoppa till huvudinnehåll

Både Barkov och Kakko nätade då Panthers och Rangers bjöd på målkalas – se fullträffarna här

New York Rangers och Florida Panthers såg till att åskådarna fick valuta för pengarna på söndagskvällen i NHL. Dukningen: tre perioder med sammanlagt tio mål, en förlängning – och en straffläggning där Florida var starkare trots att Kakko lyckades.

Aleksander Barkov har varit glödhet på sistone. Kaapo Kakko har däremot haft det motigt.

Men på söndagskvällen såg både Barkov och Kakko till att panga in en puck då Florida Panthers gästade New York Rangers hemmalya Madison Square Garden.

Barkov stod för Floridas första mål i matchen då han med knappt två minuter kvar av den första perioden kvitterade matchen till 1-1. Målet var Barkovs femte på lika många matcher.

Gästerna hann ännu gå upp i ledning innan periodpausen – och efter den korta vilan öppnades korken på allvar.

Kakko stiger fram

1–2 blev 3–3 inom loppet av fem minuter. Två minuter senare var det Kaapo Kakkos tur att stiga fram då han satte 4–3-målet i power play.

Men glädjen blev kortvarad. Florida kvitterade matchen bara minuten efter Kakkos mål – och efter ytterligare ett mål var av bägge lag stod det 5–5 på tavlan efter ordinarie speltid.

Förlängningen bjöd inte på några mål utan straffar fick fälla avgörandet. Där var Florida starkare.

Rangers-talangen Kakko var den enda som lyckades för Rangers del i straffläggningstävlingen. Barkov, som misslyckades med sin straff, noterades utöver sitt mål för en assist.

Videobilder från Viasat.

Läs också