Hoppa till huvudinnehåll

Ingåbon Niclas Grönholm vann sista VM-deltävlingen i rallycross – slutar på fjärde plats totalt

NIclas Grönholm kör sin bil.
Niclas Grönholm vann sista deltävlingen i VM-serien i rallycross. NIclas Grönholm kör sin bil. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Niclas Grönholm

Niclas Grönholm från Ingå avslutade VM-serien i rallycross på bästa möjliga sätt. Han vann den sista deltävlingen som kördes under veckoslutet i Killerney i Sydafrika.

Grönholm hörde till topparna i alla fyra kvaltävlingar under lördag och söndag. I sin semifinal kom han tvåa, men i finalen var det 23-åringen som var snabbast.

Niclas Grönholm vann över tvåan Andreas Bakkerud från Norge med över två sekunder. Ryssen Timur Timerzyanov kom trea, tre sekunder efter Grönholm.

I finalen kolliderade svensken Timmy Hansen och Bakkerud. Tävlingens jury möttes för att dryfta händelsen.

Grönholm missade deltävlingar

För svensken Timmy Hansen räckte det att köra i mål på fjärde plats för att säkra VM-titeln. Om Bakkerud hade vunnit finalen hade han krönts till världsmästare.

Hoppa över Twitterpostning

Hansen och Bakkerud slutade på samma poäng i VM-tabellen. Hansen vinner titeln tack vare flera deltävlingssegrar.

Timmys bror Kevin Hansen kom trea i VM-serien och Grönholm var fjärde.

I VM-serien kördes tio deltävlingar, men Grönholm kunde inte delta i några av dem på grund av sjukdom. I de deltävlingarna körde Pojobördige Joni Wiman i stället för Grönholm.

Porträttbild på Niclas Grönholm.
Niclas Grönholm kunde inte köra i alla deltävlingar i VM-serien. Porträttbild på Niclas Grönholm. Bild: Bubi Asplund / Yle rallycross,bilsport,motorsport,Ingå,Västnyland,Niclas Grönholm

Grönholm kör för GRX-Taneco stallet. Han kör en Huyndai.

Resultaten från sista VM-deltävlingen finns på internationella motorsportförbundets webbplats.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland