Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutsläsning: Framtidens bank, rödlistat finländskt nötkött och vargens vara eller inte vara

Utegående köttboskap vid Thomas Snellmans gård i Karby
Utegående köttboskap vid Thomas Snellmans gård i Karby (Arkivbild). Utegående köttboskap vid Thomas Snellmans gård i Karby Bild: Yle/ Kjell Vikman Österbotten (historiskt landskap),Karby,Pedersöre,köttboskap

Här kommer lästips för söndagskvällen.

Omvälvningar i finansbranschen tvingar bankerna att se över sin verksamhet. Enligt en expert kan framtidens bankkontor finnas i Indien, Polen eller Vasa.

Appar såsom Whatsapp är praktiska och gör det lättare att hålla kontakten med folk, även med arbetsgivaren. Då apparna används som arbetsredskap ökar risken för att arbetet börjar inkräkta på fritiden.

I en ny rapport uppmuntrar WWF i Sverige att avstå kött- och mejeriprodukter, och att prioritera svenskt framom finskt nöt- och griskött. Animalia och SLC ställer sig skeptiska till att WWF rödmarkerar finska köttprodukter.

Vargen väcker starka känslor och frågan om dens existens ger ofta upphov till hätska debatter. Somliga anser att de bör skyddas, medan andra idkar tjuvjakt. Jord- och skogsbruksministeriet har tagit fram en förvaltningsplan för vargen, som både ska hjälpa reglera stammen men t.ex. också ge verktyg för att hantera konflikter kring vargfrågan.

Trevlig fars dag!