Hoppa till huvudinnehåll

"Seinäjoki är mitt andra hem" – Tuco lämnar mästarna och följer med Jani Honkavaara till SJK

En glad Jani Honkavaara ger en glad Tuco en klapp på ryggen.
Jani Honkavaara tar med sig Ariel ”Tuco” Ngueukam till SJK. En glad Jani Honkavaara ger en glad Tuco en klapp på ryggen. Bild: Timo Hartikainen/All Over Press Ariel Ngueukam,Jani Honkavaara

Anfallaren Ariel ”Tuco” Ngueukam går i mästartränaren Jani Honkavaaras fotspår och spelar för Seinäjokiklubben SJK nästa säsong. Den tvåfaldiga ligavinnaren återvänder till klubben som han lämnade år 2016.

Mitt under förra säsongen återvände "Tuco" till de finska fotbollsplanerna efter ett par år utomlands. Med KuPS blev det till slut ett ligaguld och kameruniern gjorde fyra mål på tolv matcher.

Seinäjoki och SJK är en bekant miljö för Ngueukam. Han gjorde sammanlagt 84 framträdanden för klubben åren 2015 och 2016 och var alltså med och vann FM-guld med klubben år 2015.

I SJK återförenas han med Jani Honkavaara, som flyttade till hemstaden Seinäjoki efter att ha lotsat KuPS till ligaguld.

– Det känns fantastiskt att återvända till Seinäjoki. Jag håller staden som mitt andra hem och min son är också född här. Jag har bra minnen härifrån, staden är bekant och likaså människorna i klubben. När tränaren dessutom är bekant för mig, så vet jag att detta var rätt flytt för mig, kommenterar Tuco på klubbens webbplats.

Den 30-åriga anfallarens kontrakt är tvåårigt.

– Tuco var en viktig del av SJK:s framgångar en gång i tiden. Jag är säker på att han kommer att ha en stor roll i laget även nu när han återvänder till klubben. Förra säsongen gjorde vi endast 18 mål, så förstärkning av anfallet är en viktig del av vårt lagbygge, sade SJK:s sportchef Richard Dorman.

SJK slutade på en niondeplats i fotbollsligan i fjol.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också