Det regerande socialistiska partiet PSOE i Spanien fick flest röster i valet men det är de högerinriktade partierna som har vind i seglen.
Det ledande konservativa partiet Partido Popoular (PP) kom på andra plats i valet medan ultrahögerpartiet Vox mer än fördubblade sina mandat och blir Spaniens tredje största parti.
Samtidigt rasade stödet för det högerliberala partiet Ciudadanos. Partiets ledare Albert Rivera avgick i dag till följd av brakförlusten.

Ultrahögern Vox starkt framåt
Det spanska politiska landskapet har traditionellt dominerats av de två största partierna - det socialistiska PSOE och det konservativa PP - men har under de senaste åren blivit allt mer fragmenterat i och med tillkomsten av Podemos och Ciudadanos.
Ytterligare splittring uppstod i och med Kataloniens kamp för självständighet och då Vox trädde in på den nationella scenen i april.
Spanien har tidigare verkat vara immunt mot den extremhögervåg som har präglat andra länder under de senaste tio åren. Många spanjorer minns också tiden under diktatorn Francisco Franco.
För bara ett år sedan var Spanien det enda större landet i Europa som inte hade ett utlänningsfientligt parti i parlamentet.

Men nu har Vox etablerat sig och visar sin styrka i spansk politik.
Hoppa över Twitterpostning
Le mouvement @vox_es réalise ce soir une progression fulgurante à l’occasion des élections législatives en #Espagne.
— Marine Le Pen (@MLP_officiel) November 10, 2019
Bravo à son dirigeant @Santi_ABASCAL pour son impressionnant travail d'opposition, qui porte déjà ses fruits après seulement quelques années ! MLP pic.twitter.com/4zO2MzaV4Q
I Frankrike har ultrahögerns ledare Marine Le Pen på Twitter gratulerat Vox till dess "hisnande " framgång. Också Italiens populistiska högerledare Matteo Salvini har uttryckt sin belåtelse.
Vox framgång anses delvis vara en följd av krisen i Katalonien som har lett en stark nationalistisk strävan efter ett enat Spanien.
Socialistledaren Pedro Sánchez har inte lyckats
Det var Spaniens fjärde parlamentsval inom loppet av fyra år.
Spanien har haft svaga regeringar och socialistledaren Pedro Sánchez har inte lyckats bygga upp en trovärdig regeringskoalition efter att han övertog makten år 2018. Sánchez utlyste nyval i september efter att han misslyckats med att få budgeten godkänd i parlamentet.

Nyvalet har inte löst de politiska knutarna och regeringsbildningen väntas bli svår. Nu antyder socialistpartiet PSOE:s partisekreterare José Abalos att partiet försöker bilda "en progressiv regering" och söker stöd i vänstergrupper och regionala partier - och att man utesluter en koaltion med högern.

De vänsterinriktade partierna samlade 158 mandat medan högersidan fick 152.
Så här ser mandatfördelningen ut bland de viktigaste partierna efter valet (siffrorna inom parentes hänför sig till valet i april):
- Socialdemokratiska PSOE 120 (123)
- Konservativa PP 88 (66)
- Ytterhögerpartiet Vox 52 (24)
- Vänstergruppen Unidas Podemos 35 (42)
- Katalanska separatistpartiet ERC (vänster): 13 (15)
- Högerliberala medborgarpartiet Ciudadanos 10 (57)
Upprörda katalaner
- Högerns frammarsch är skrämmande och det var en stor risktagning att ordna nyval, säger några av de människor som nyhetsbyrån Reuters intervjuade i Barceona dagen efter valet.
- Det var ett misstag att ordna nyval. Situationen nu är värre än vad den var tidigare. Det finns fortfarande ett klart stöd för självständighet i Katalonien. Vi behöver en politisk lösning på det här men med det här valresultatet blir det mycket svårare än tidigare.

Katalansk blockad vid spansk-franska gränsen
Hundratals separatistiska demonstranter blockerade i dag motorväg AP7 i Katalonien. Det är den viktigaste trafikfleden mellan Frankrike och den nordspanska regionen.
Trafiken mot båda hållen stoppades mitt under morgontrafiken. Demonstranterna skar av vägen vid en gränsskontroll på bägge sidor om gränsen.
Protesten organiserades av en hemlighetsfull aktgivistgrupp som kallar sig Demokratisk tsunami. Gruppen stod också bakom de omfattande demonstrationerna på Barcelonas internationella flygplats i oktober.

Källor: RTVE, El País, Reuters, AP, AFP, Politico, BBC
Artikeln uppdaterades kl. 16.17 med information om protesten vid spansk-franska gränsen