Hoppa till huvudinnehåll

Vristskadad Joel Pohjanpalo tvingas stå över ödesmatcherna i EM-kvalet, ersätts av Rasmus Karjalainen: "En oerhört stor besvikelse"

Joel Pohjanpalo åkte på en skada på måndagen och kunde inte träna på tisdagen. Nu står det klart att Bayer Leverkusen-anfallaren inte kommer att kunna spela mot Liechtenstein och Grekland. Han ersätts av Rasmus Karjalainen.

Joel Pohjanpalo drabbades av en befarad vristskada på måndagen och kunde inte träna då herrlandslaget i fotboll på tisdagsförmiddagen tränade i Helsingfors. Pohjanpalo sågs vid sidan av planen med en tejpad vrist och 25-årigen höll foten i högt läge.

Anfallaren skadades i ett avslutningsläge på måndagen. Han fick vård och klev av planen med ispåsar runt fotleden.

Pohjanpalo har tidigare dragits med en fotskada som han ådrog sig i mars 2018 och höll honom ur spel länge. Landslagscomebacken skedde först i oktober 2019 mot Bosnien-Hercegovina.

Finland möter på fredag Liechtenstein i Helsingfors. En seger tar Finland till EM-slutspelet. Efter det möter Finland Grekland på bortaplan.

Senare på tisdagen meddelade landslaget att Pohjanpalo dessvärre inte kommer att kunna spela mot Liechtenstein eller Grekland och att han ersätts av Rasmus Karjalainen.

Hoppa över Twitterpostning

Pohjanpalo själv skriver på Instagram att det är en "oerhört stor besvikelse".

– Jag var i extremt bra form och så skadar jag vristen på konstgräs. Dagar före den största matchen i min karriär, skriver anfallaren.

Enligt Pohjanpalos inlägg torde det ändå inte handla om en allt för allvarlig skada. Leverkusen-spelaren skriver nämligen att han borde vara i skick i tid till vinterpausen i december-januari.

– Men det tröstar inte då jag inte kan hjälpa landslaget nå en historisk EM-plats. Jag kommer att stanna här med laget och inleda rehaben här, eftersom jag vill hjälpa till på alla sätt jag kan. Jag litar på att de fixar segern som krävs på fredagen, skriver Pohjanpalo.

Under tisdagens pressträff meddelade landslaget också att HJK-backen Daniel O'Shaughnessy tränar med laget.

Artikeln uppdaterad och rubriken ändrad efter att Pohjanpalo själv kommenterat skadan.

Läs också