Hoppa till huvudinnehåll

Jesper Engström fattade det tunga beslutet – lämnar VPS för spel i FC Inter: ”Sade åt dem att jag gärna kommer tillbaka någon dag”

Jesper Engström tar emot bollen
Jesper Engström. Jesper Engström tar emot bollen Bild: Matti Raivio/All Over Press fotboll,Vaasan Palloseura,Jesper Engström

Jesper Engströms fotbollskarriär fortsätter i FC Inter. Åbolaget meddelar på onsdagen att man skrivit på ett kontrakt med ytterbacken av modell 1+1 år. Klart det var ett svårt beslut, säger Engström för Yle Sporten.

Efter nio år i VPS har Jesper Engström bestämt sig för att sadla om. Säsongen 2020 kommer han att spela för FC Inter, meddelade Åbolaget på onsdagen.

Kontraktet täcker ligasäsongen 2020 och innehåller en option för ytterligare en säsong i Åbo.

– Egentligen känns det helt bra. Man fick fundera en stund om jag faktiskt var redo att lämna Vasa och VPS, men sist och slutligen känns det som ett bra beslut, sammanfattar Engström för Yle Sporten.

Jesper Engström på en fotbollsträning i Vasa.
Jesper Engström. Jesper Engström på en fotbollsträning i Vasa. Bild: Yle/Antti Koivukangas Vaasan Palloseura,Vasa,fotboll,Fotbollsligan,Jesper Engström

Det som vägde tyngst var att FC Inter och chefstränaren José Riveiro visade uppriktigt intresse för ytterbacken.

– Vi diskuterade lite med tränaren om vad han tycker om mig och varför han ville ha mig dit. Det var en bra diskussion som bäddade för beslutet att flytta, säger Engström och fortsätter:

– Dessutom har de en spelstil som jag tror att passar mig riktigt bra. De skördade framgång den här säsongen och jag ser inte varför det inte skulle fortsätta.

"En sådan spelare som är svår att hitta i Finland"

Utöver Engström har Inter nu kontrakt med Henrik Moisander, Aati Marttinen, Arttu Hoskonen, Juuso Hämäläinen, Aleksi Paananen, Elias Mastokangas, Alvaro Muñiz och Matias Ojala.

På klubbens webbplats förklarar Riveiro varför han ville ha Engström i laget.

– Han är en just sådan spelare som är svår att hitta i Finland: vänsterfotad och kapabel att spela som både ytterback och wing back. Dessutom tar han goda beslut i anfallet. Och så är han i perfekt ålder som 27-åring, säger Riveiro.

José Riveiro.
José Riveiro. José Riveiro. Bild: Yle / Mattias Simonsen FC Inter Åbo,jose riveiro

Men samtidigt markerar flytten punkten för en lång sejour i Vasa.

– Klart att det var ett svårt beslut, säger Engström.

– Jag har varit i Vepsu i nio säsonger så man har lärt känna allt och alla där. Men samtidigt ville jag fortsätta spela på högsta möjliga nivå och därför föll valet på en flytt, förklarar han.

"De har gjort så mycket för mig"

Ska man då tolka beslutet som att du inte tror på att VPS kan återvända till ligan direkt?

– Svårt att säga hur det går för dem. De har inte värst många spelare under kontrakt. Men den största orsaken var som sagt att jag ville fortsätta spela ligafotboll.

Om vi leker med tanken att VPS återvänder till ligan efter bara ett år i ettan – är en flytt tillbaka upp till Vasa då aktuell eller har du nu fattat beslutet att fortsätta karriären på annat håll?

– Bra fråga, men det är allt för tidigt att säga. Men jag sade åt VPS också att jag gärna kommer tillbaka någon dag. De har ändå gjort så mycket för mig. Klart det är ett alternativ, säger Engström.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport