Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Personer med betalningsanmärkningar har svårt att få hemförsäkring, Teslas fabrik byggs i Tyskland, nödläge i Venedig

Två poliser vadar i vattnet på en översvämmad Piazza San Marco i Venedig.
Vestibulen i den berömda Markuskyrkan i venedig har översvämmats. Två poliser vadar i vattnet på en översvämmad Piazza San Marco i Venedig. Venedig,översvämningar

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Senaste nytt:

Personer med betalningsanmärkningar har svårt att få hemförsäkring, och kan därför bli utan hem. Tomas Mattsson ville teckna en rese- och hemförsäkring, men nekades på grund av betalningsanmärkningar.

I Södra Karelen, där ryska turister årligen spenderar 350 miljoner euro, är dagligvaruhandelns förväntningar inför julhandeln är höga. Finlands näringsliv EK:s senaste företagsbarometer visade på försämrade förväntningar, men livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln trotsar dem.

Posten, Post- och logistikunionen PAU och arbetsgivarna för servicebranscherna Palta fortsätter i dag diskussionerna om kollektivavtal, samtidigt som poststrejkens tredje dag kör i gång.

Rädslan för terrorattentat har börjat minska i Frankrike. Det är fyra år sedan terrorister dödade över 130 personer på konsertpalatset Bataclan och andra ställen i Paris.

Venedig har drabbats av rekordhögt tidvatten som har lett till att vattennivån har stigit till 1,87 meter över det normala. Myndigheterna har utlyst översvämningsalarm i regionen.

I går var det Finlands första test i EM-kvalet i fotboll – Finland bärgade kvalpoäng som kan bli väldigt värdefull.

Dagens väder

Det regnar eller snöar i hela landet. I landets södra och mellersta delar är temperaturen mellan 2 och 8 grader. I Norra Österbotten och Kajanaland är tidvis snöfall eller snöblandat regn. Temperaturen är mellan -2 och +2 grader. I Lappland tidvis snöfall eller underkylt regn, temperaturen är mellan 0 och -6 grader.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes