Hoppa till huvudinnehåll

Amper vill utvidga trafiken till och från huvudstadsregionen - köpte tomt i Sjundeå

En buss utanför Ekenäs resecenter.
Amper kör på flera håll i Västnyland. En buss utanför Ekenäs resecenter. Bild: Yle/Malin Valtonen ekenäs resecenter,Ekenäs

Bussbolaget Amper i Pojo har köpt en tomt i Sjundeå för att utvidga verksamheten. Tanken är att en del av bussarna kommer att finnas i Sjundeå i framtiden för att svara på efterfrågan på beställningsbussar från huvudstadsregionen.

Till exempel turister på kryssningsfartygen anlitar ofta bussarna för att komma på sightseeing i regionen.

Dessutom ger det ökade möjligheter att samarbeta och delta i upphandlingar med Helsingforsregionens trafik, HRT, menar vd Johan Amper.

- Då är vi närmare Kyrkslätt, Esbo och Helsingfors och kan på så sätt sikta in oss på HRT:s linjetrafik på ett annat sätt, säger han.

Trafiken i Västnyland fortsätter som normalt

Kontoret kommer även i fortsättningen att finnas i Bollsta i Pojo och även en del av bussarna. Trafiken fortsätter som förut i Västnyland och inte heller de anställda berörs av utvidgningen, menar Amper.

I nuläget är det inte aktuellt med flera bussar, men på sikt säger Amper att utvidgningen kan innebära en större marknad.

- På det här sättet har vi flera ben att stå på, men det är förstås alltid svårt att säga vad framtiden för med sig, konstaterar han.

Västra Nyland var först med nyheten om tomtköpet.