Hoppa till huvudinnehåll

Grattis till höstens studenter 2019 – här hittar du dem

Grafisk bild av två personer med studentmössa
Grafisk bild av två personer med studentmössa Bild: Miro Johansson studenter,studentexamen

Vi gratulerar alla som tagit studenten från ett svenskspråkigt gymnasium hösten 2019. Här hittar du namnen på de som medgivit till att få sitt namn publicerat.

I höst skrev cirka 3010 personer studenten. Av dem har lite fler än 200 redan avlagt studentprovet men har blivit färdiga med alla kurser först på hösten. Att man kan skriva studentprovet utan att ha blivit godkänd i alla obligatoriska kurser är numera möjligt om rektorn anser att man har tillräckliga kunskaper i ämnet.

Allt som allt har 3580 personer fått godkänt i de obligatoriska proven i sin examen under hösten 2019.

Sammanlagt anmälde sig 39 505 examinander till höstens studentexamen. Man har upp till fyra provtillfällen på sig att avlägga studentexamen.

Så hittar du din student

Du kan filtrera studentlistorna per kommun. Listorna är sorterade i alfabetisk ordning enligt studentens namn.

Det går också att göra namnsökningar på studenternas för- eller efternamn.

Vi publicerar namnen på de närmare 200 personer som blir studenter från de svenskspråkiga gymnasierna hösten 2019. Med på listan finns bara personer som har gett sitt tillstånd till att få namnet publicerat.

Studenter som har avlagt dubbelexamen listas som studenter under det gymnasium där de har skrivit studenten. Vi kommer att publicera namnen på alla som avlagt yrkesexamen i början av juni 2020. Dubbelexaminanderna finns då också med bland alla som avlagt en yrkesexamina under skolåret 2018-2019.

Björneborg Svenska samskola, Ekenäs gymnasium, Hangö gymnasium, Kristinestads gymnasium, Rudolf Steinerskolan och Topeliusgymnasiet i Nykarleby hade inga studenter hösten 2019.

Här hittar du namnen på alla som tagit studenten i hela landet (på finska): Ylen Ylioppilaskone

Läs också