Hoppa till huvudinnehåll

Anhängarna marscherade till stadion, president Niinistö kommer också att vara på plats – nu står det klart vem som startar i ödesmatchen

Landslagsanhängare marscherar mot Tölö fotbollsstadion.
Fotbollsfeber i Helsingfors just nu. Landslagsanhängare marscherar mot Tölö fotbollsstadion. Bild: Lehtikuva Finlands herrlandslag i fotboll

Klockan 19 kör matchen mellan Finland och Liechtenstein igång. Nu står det klart vilka elva spelare som får spela från start. Jasse Tuominen ersätter Joel Pohjanpalo i anfallet – och Tim Sparv är i spelskick.

Markku Kanerva väljer att inte röra om i grytan inför den potentiellt avgörande EM-kvalmatchen mot Liechtenstein. Öppningselvan är så gott som identisk med uppställningen i de tidigare kvalmatcherna:

Lukas Hradecky står i mål. Backlinjen består av Jukka Raitala, Joona Toivio, Paulus Arajuuri, och Juha Pirinen.

I mittfältet är Tim Sparv tillbaka – helt som han intygade inför matchen för Yle Sporten – och bredvid sig på innermittfältet har han väntat nog Glen Kamara. Pyry Soiri och Robin Lod startar lika väntat på ytterpositionerna.

I anfallsväg var den stora frågan ifall det skulle vara Jasse Tuominen eller Fredrik Jensen som ersätter skadade Joel Pohjanpalo. Nu står det klart att det är Tuominen som får axla ansvaret.

Teemu Pukki är den andra anfallaren.

Matchens huvuddomare är Benoit Bastien från Frankrike.

Anhängarna marscherade till stadion – där de får sällskap av president Niinistö

Landslagsanhängarna SMJK arrangerade på eftermiddagen en marsch från Narinken i Kampen till Tölö fotbollsstadion.

En av dem som deltog i marschen var FC Inter-anfallaren Timo Furuholm, vars jakt på en matchbiljett blivit något av ett mem på Twitter den senaste månaden.

Republikens president Sauli Niinistö meddelade tidigare under dagen att han kommer att följa med matchen som ”rivimies” – ungefär "som en i mängden" på svenska. Presidentens kansli bekräftar för STT att Niinistö kommer att följa med matchen på plats och ställe.

Yle Sporten följer matchen i en livechatt, som publiceras ungefär 20 minuter innan avspark.