Hoppa till huvudinnehåll

Åtal väcks för skottlossningen i Kampen i somras - gärningsmannen åtalas bland annat för tre försök till mord

Hietalahdenkadun ampumavälikohtaus.
Det var i juli som skottlossning ägde rum i Gräsviksgatans och Sandviksgatans korsning i Kampen i Helsingfors. Hietalahdenkadun ampumavälikohtaus. Bild: Matti Myller / Yle Sandviksgatan,våldsbrott

Åklagaren har nu väckt åtal i skottlossningsfallet som inträffade i korsningen av Gräsviksgatan och Sandviksgatan i Helsingfors i juli. Förutom tre försök till mord åtalas den 32-åriga gärningsmannen för äventyrande av trafiksäkerheten, skjutvapenbrott samt innehav av farligt föremål.

Den misstänkta skytten åtalas för försök till mord eftersom brotten enligt åtalen begicks kallblodigt och så att allmänheten utsattes för allvarlig fara.

Polisen har tidigare meddelat att den misstänkta gärningsmannen hade blivit misshandlad tre gånger före skottlossningen.

Åtal väcks nu också för olaga hot och misshandel riktade mot den misstänkta skytten. Dessa misstänkta brott har begåtts i Vanda och Helsingfors.

I juli väcktes åtal också för en misstänkt misshandel som inträffat i Esbo. Ärendet har överförts till Helsingfors tingsrätt för en gemensam domstolsförhandling.

Läs också