Hoppa till huvudinnehåll

Tre poäng av kapellmästaren Laine i Winnipegs seger över Florida – nådde samtidigt ny milstolpe

Patrik Laine i Winnipeg
Patrik Laine i Winnipeg Bild: imago images/Icon SMI/ All Over Press ishockey,NHL,Patrik Laine

Patrik Laine bidrog stort i Winnipeg Jets 4–3-seger över Florida Panthers. Laine plockade tre assists och spräckte samtidigt 200-poängsgränsen i NHL. Aleksander Barkov gjorde ett mål för Florida.

Patrik Laine och Mark Scheifele blev stora matchvinnare för Winnipeg i nattens möte med Florida. Båda noterades för tre poäng i segermatchen.

Laine stod för 0+3 i matchen och tangerade sin bästa assistnotering. Även mot Pittsburgh i oktober plockade Laine tre passningspoäng.

– Det spelar ingen roll om det är jag eller någon annan spelare som gör målen. Jag var något av en kapellmästare och fick spelet att rulla med mina kedjekamrater. Vi gjorde tre viktiga mål så jag får vara nöjd, säger Laine efter matchen.

Kedjan med Laine, Mark Scheifele och Kyle Connor gjorde sammanlagt sju poäng. Laine nådde också en ny milstolpe i matchen då han spräckte 200 poäng i NHL.

Hoppa över Twitterpostning

Laine spelade fram till Josh Morrisseys 1–0 i början av den andra perioden, till Nikolaj Ehlers 2–1-mål i början av den sista perioden och till Mark Scheifeles 3–2-mål då fem minuter återstod att spela.

– Jag sade åt Mark att jag inte såg honom, bara hoppades att han skulle vara där, skämtar Laine inför den samlade pressen.

– Nej, jag såg honom. Jag kollade snabbt före jag fick pucken och såg att han var redo. Jag försökte bara få pucken till honom och han hade öppet mål. Det var ett viktigt mål, säger Laine.

Aleksander Barkov gjorde Floridas första mål i matchen då han kvitterade till 1–1 i den andra perioden. Floridas lagkapten gjorde poäng för sjunde matchen i rad.

Aho, Teräväinen och Jokiharju målskyttar

Det var inte bara Laine och Barkov som var på hugget i nattens omgången. I matchen mellan Buffalo och Carolina nätade Henri Jokiharju, Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen.

Aho gav Carolina ledningen med 2–1 i numerärt överläge i slutet av den första perioden. Direkt efter den första pausvilan gick Carolina upp i 3–1-ledning då Teräväinen noterades för målet och Aho för passningspoängen.

Buffalo lyckades hämta in underläget då Curtis Lazar reducerade och Henri Jokoharju kvitterade. Jokiharjus andra mål för säsongen kom i början av den tredje perioden efter svagt försvarsspel av Carolina.

Men det var Carolina som fick det sista ordet. Teräväinen spelade fram till Andrej Svetjnikovs 4–3-mål i powerplay och laget vann till slut med 5–4 efter förlängning.

New York Rangers utan förkylde Kaapo Kakko gick på en rejäl mina mot Tampa Bay. Hemmalaget Tampa Bay vann med hela 9–3.

Resultat:

Florida – Winnipeg 3–4
FLA: Barkov 1+0, +1, 20:39
WPG: Laine 0+3, +1, 18:15
WPG: Luoto 0+0, +/-0, 4:50

Tampa Bay – NY Rangers 9–3

Buffalo – Carolina 4–5 efter förlängning
BUF: Jokiharju 1+0, +/-0, 15:28
BUF: Ristolainen 0+0, +/-0, 24:25
CAR: Aho 1+1, +2, 22:14
CAR: Teräväinen 1+2, +1, 21:52
CAR: Haula 0+0, -2, 13:03

Minnesota – Arizona 3–2
MIN: Koivu 0+1, +1, 17:48
ARI: Raanta 31/34

Edmonton – Colorado 6–2
COL: Donskoi 0+0, -1, 20:17

Anaheim – San Jose 3–5

Vancouver – Dallas 2–4
DAL: Heiskanen 0+2, +2, 23:55
DAL: Lindell 0+0, +/-0, 24:33

Los Angeles – Detroit 3–2

Bildkälla: Viasat

Läs också