Hoppa till huvudinnehåll

Två döda och tre skadade i skjutning på gymnasieskola i Kalifornien

Elever och anhöriga tröstar varandra i Santa Clarita efter en skolskjutning den 14 november 2019.
Sörjande elever från Saugus High School tillsammans med sina familjemedlemmar i Santa Clarita, Kalifornien. Elever och anhöriga tröstar varandra i Santa Clarita efter en skolskjutning den 14 november 2019. Bild: AFP / Lehtikuva skolmassaker,Kalifornien,Santa Clarita

Två elever har dött och flera skadats i en skolskjutning på en gymnasieskola i Santa Clarita i Kalifornien tidigt på torsdag morgon lokal tid.

Enligt myndigheterna är de döda en 16-årig flicka och en 14-årig pojke, båda fördes till sjukhus men dog av sina skador.

Därtill skadades tre elever i åldrarna 14 till 15 år i skjutningen.

Skjutningen började klockan 7.30 på morgonen lokal tid, vid Saugus High School i Santa Clarita. Orten ligger ungefär 60 kilometer norr om Los Angeles.

Den misstänkte är en 16-årig pojke, som enligt polisen var elev vid skolan. Eleven tog fram ett vapen från sin ryggsäck och började skjuta omkring sig.

Han ska ha skjutit sig själv i huvudet med den sista kulan och vårdas på sjukhus. Tillståndet är enligt polisen kritiskt.

Under dagen kretsade uppgfiter om att offren skulle ha varit tre till antalet, men polisen bekräftade på Twitter att de handlar om två döda.

Hoppa över Twitterpostning

Motivet tillsvidare okänt

Skolkampuset till Saugus High School sägs vara omgivet av ett staket och det finns flera säkerhetskameror på området men inga metalldetektorer.

På torsdag kväll finsk tid har polisen inga uppgifter om gärningsmannens motiv, rapporterar AP.

Flera skolor i närheten av området där skjutningen ägde rum kommer att hålla stängt på fredag för att hedra offer och anhöriga.

Hoppa över Twitterpostning

Källor: AP, Reuters, CNN

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes