Hoppa till huvudinnehåll

Muminvärlden fick pris som årets företag i Egentliga Finland

Muminvärlden i Nådendal
Arkivbild. Muminvärlden i Nådendal är årets företag i Egentliga Finland. Muminvärlden i Nådendal Bild: Yle/ Marcus Nordström muminvärlden

Under sommarsäsongen sysselsätter Muminvärlden i Nådendal över 200 unga. På lördag fick företaget pris på Egentliga Finlands Företagargala.

Muminvärlden grundades 1993 i Nådendal av Dennis Livson, och parkens tema baserar sig på den finlandssvenska författaren och konstnären Tove Janssons berättelser om Mumin.

Muminvärlden hör till ett av de mest besökta resemålen för familjer i landet. Årligen besöker ungefär 200 000 människor platsen. Sammanlagt har parken haft över fem miljoner besökare, och den sysselsätter 12 personer året om.

Det var Egentliga Finlands företagare som nominerade Muminvärlden till priset, som togs emot av vd Tomi Lohikoski i Logomo i Åbo på lördagen 16 november.

På galan belönades varje kommun med pris för årets företag.

Årets Pargasföretag är Parforest, som jobbar med skogsavverkning, medan maskinentreprenör Ben Lindström fick årets företagarpris i Kimitoöns kommun. Företaget specialiserar sig på grävarbete.