Hoppa till huvudinnehåll

Petteri Forsell med i landslagstruppen då kvalet avslutas: ”Fick en snabb kallelse i morse”

Petteri Forsell.
Petteri Forsell. Petteri Forsell. Bild: Lehtikuva fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Petteri Forsell

Petteri Forsell var petad mot Liechtenstein men när laget nu åker till Grekland för den sista matchen i kvalet är mittfältaren med i truppen. Jag plockades med om det blir skador, säger han.

Även om EM-biljetten är säkrad så är kvalet inte slut. På måndag spelas den sista matchen då Finland möter grupptrean Grekland på bortaplan.

Laget reste i dag i väg till Aten och med på flyget fanns mittfältaren Petteri Forsell. Forsell var inte med i truppen till fredagens match men blev nu blixtinkallad.

– Jag fick en snabb kallelse i morse och jag åker med till Grekland. Det råder tydligen osäkerhet kring någon spelare och jag plockades med om det blir skador, säger Forsell till Yle inför avfärden till Grekland.

Även om Forsell inte var med i truppen mot Liechtenstein så fanns han på plats på Tölö fotbollsstadion och följde med kvalmatchen på nära håll.

– Jag firade med laget igår när EM-biljetten blev klar. Det kan hända att det kommer som en överraskning för spelarna att jag nu åker med till nästa match, säger han.

Petteri Forsell har varit med i landslagstruppen vid sju av nio matcher i kvalet men bara spelat i en. I segermatchen mot Bosnien-Hercegovina på hemmaplan i juni spelade han 63 minuter.

Finlands match mot Grekland startar klockan 21.45 på måndag. Yle Sporten följer matchen i en livechatt.

Läs också