Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Cocks får finfrämmande från Baskien – skadebekymren har lättat inför hemmamatchen mot gruppettan Irun

Cocks får två välkomna förstärkningar från sjukstugan då Juri Semenov och Sasa Puljizovic finns med då Riihimäkilaget möter obesegrade Bidasoa Irun.

Vad?

Match nummer åtta för både Cocks och Bidasoa Irun. Gästerna anländer till Riihimäki med fem segrar och två oavgjorda matcher i bagaget.

Cocks jagar sin tredje CL-seger i sin nya hemmahall. De två tidigare har kommit över Tatran Presov och Sporting.

Irun kämpar tillsammans med Sporting och Sävehof om gruppens två slutspelsplatser medan Cocks har tappat chanserna till avancemang från grupp C.

Vem?

Lagen har mött varandra en gång tidigare, i den andra omgången i medlet av september.

Den matchen slutade i en 15-målsseger för Irun som var bättre på det mesta och vann med 34–19. Hela 13 av hemmalagets spelare noterades för mål i den drabbningen och vassast var vänsteryttern Mikel Zabala med fem fullträffar, lika många som Nico Rönnberg mäktade med.

Dagens bortalag har en imponerande meritlista som innehåller såväl spanska mästerskap som en Champions League-titel. Den kom i och för sig våren 1995 men klubben är igen på väg i rätt riktning efter åtta säsonger i de lägre divisionerna mellan åren 2007 och 2016.

Just nu ligger laget fyra i den spanska ligan efter Barcelona, Ademar Leon och Cuenca. Även Cocks ligger fyra i sin inhemska serie (hur konstigt det än låter) efter Dicken, BK-46 och Sjundeå IF.

Cocks hade endast 11 utespelare i protokollet i sin senaste match mot Sävehof som laget förlorade med 22–28 i Göteborg.

I kväll kommer spelfördelarna Juri Semenov och Sasa Puljizovic att göra en välkommen comeback efter sina små skadebekymmer.

Aliaksandr Tsitou är däremot inte i spelskick vilket innebär att Evgeny Semenov får fortsätta som trea i försvaret tillsammans med Juri Lukyanchuk.

Inför kvällens match är Teemu Tamminen Cocks främsta målskytt med 39 fullträffar på 7 matcher. Lukyanchuk är tvåa med 31 mål och Nico Rönnberg trea med 28 fullträffar.

När?

Matchen mellan Cocks och Bidasoa Irun börjar klockan 18.

Den sänds direkt på Yle Arenan med start klockan 18 och i TV2 klockan 19. Kristian Karlsson och Ken Sirenius kommenterar på svenska.

Cocks spelar sin sista hemmamatch i Champions League på onsdag då Eurofarm Rabotnik från Nordmakedonien kommer på besök. Även den matchen sänds av Yle.

Läs också