Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutsläsning: Köttallergi, prematurbebis och parförhållanden minskar överkonsumtion av alkohol

En liten bebis (prematur) i närbild där man ser huvudet från sidan och vänstra handen.
Den internationella prematurdagen firas varje år den 17 november. En liten bebis (prematur) i närbild där man ser huvudet från sidan och vänstra handen. Bild: Yle/ Marko Ekström prematurer,Åbo universitetscentralsjukhus,prematur förlossning

Här kommer kvällsläsning för söndagen.

Parförhållande minskar överkonsumtion av alkohol, för människor som är genetiskt utsatta. Det här visar en internationell forskning, där man använt finskt genmaterial.

Det finns många saker som kan ställa livet upp och ner. Att älska blodiga biffar och drabbas av köttallergi är en sådan sak. Det hände Sara Torvalds.

Borgåfamiljens yngsta son Isac föddes åtta veckor för tidigt. Först fyra veckor efter förlossningen kunde Alexandra Vuokkovaara höra sitt barn skrika.

Mitt i helgens fotbollsyra kan det vara på sin plats att påminna om att den allra största orsaken till att historia skrivits i helgen är att EM-slutspelet har blivit så mycket större. Nu startar direkt nästa projekt, att visa att Finland kan bidra i finrummet, skriver Christoffer Herberts från Aten.

Vad säger lagen om reflexer? Vilka regler gäller om trafikljusen är ur bruk i en korsning? Testa hur bra du är på trafikregler och trafikmärken.

Ha en fin fortsättning på söndagskvällen!