Hoppa till huvudinnehåll

Vingklippt Cocks orkade inte stå upp mot gruppettan – åkte på största hemmaförlusten i Champions League

Teemu Tamminen i farten i den första handbollsfinalen 2019.
Teemu Tamminen i farten i den första handbollsfinalen 2019. Bild: Tomi Hänninen handboll,Teemu Tamminen,Riihimäki Cocks

En jämn halvlek men efter paus visade Bidasoa Irun varför man toppar gruppen. Laget lekte med Cocks som fick en liten handbollslektion och föll med tio bollar. Vi saknade några spelare och då blir det svårt, säger Teemu Tamminen.

Gruppspelet i Champions League närmar sig sitt slutskede och kampen om slutspelsplatserna tätnar. För Cocks del är avancemangschansen redan borta så i de sista matcherna är det äran som står på spel.

Cocks saknade bland annat magsjuke Nico Rönnberg i dagens match och utan honom blev det svårt mot Bidasoa Irun som toppar gruppen. Lika fula siffror som i bortamötet blev det inte men Cocks föll med 18–28.

Till en början såg det dock helt okej ut för Cocks. I första halvlek gjorde man en stark insats i försvaret och Bidasoa Irun lyckades bara göra tolv mål innan paus.

Men även Bidasoa Irun spelade smart i försvaret. Cocks hade väldigt svårt att tränga igenom den spanska köttmuren och laget låg under med 9–12 efter 30 minuter.

– Det märks en hel del i Cocks anfallsspel att Nico Rönnberg inte är med, sammanfattade Yle Sportens expert Ken Sirenius den första halvleken.

Ledningen växte i andra halvlek

Efter pausen minskade den spanska ledningen till två bollar under några minuter men sedan satte gästerna in en ny växel.

Spelarna i Bidasoa Irun var mer på tårna i den andra halvlek och det syntes också i anfallsspelet. Den spanska ledningen växte hela tiden och Cocks hade aldrig någon chans att utmana om poängen.

Bidasoa Irun vann med tio bollar vilket gjorde att Cocks åkte på sin största förlust på hemmaplan i Champions League. Tidigare har inte inte förlorat med mer än fem mål.

– Matchen lämnar en bitter eftersmak trots att första halvleken var ganska bra. Vi saknade några spelare och då blir det svårt.

– Vi gjorde inte mål på våra chanser som de gjorde och då blir resultatet så här, säger Teemu Tamminen efter matchen.

Resultat, Champions League:

Cocks – Bidasoa Irun 18–28

Cocks: Teemu Tamminen 5, Juri Semenov 4, Vitalie Nenita 3, Aleksandar Gulgeta 3, Juri Lukyanchuk 1, Nils Kreicbergs 1, Jevgenij Semenov 1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport