Hoppa till huvudinnehåll

Livechatt: Finland föll i sista kvalmatchen i Aten – Grekland vände efter mål i andra halvlek

Väisänen kämpar om bollen med Pavlidis.
Efter fredagens seger mot Liechtenstein har Finland ingen press på sig inför den sista kvalmatchen mot Grekland. Väisänen kämpar om bollen med Pavlidis. Bild: Lehtikuva fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Sauli Väisänen

Sätter Finland punkt för det historiska EM-kvalet med en till seger? Yle Sporten följer med landslagets bortamatch mot Grekland. Det är fritt fram att delta, kommentera och ställa frågor!

Med start klockan 21.45 inleds Finlands tionde och sista match i EM-kvalet. Grekland står för motståndet – och inget av lagen spelar med någon större press på sig.

I fredags säkrade Finland sin medverkan i EM-slutspelet nästa sommar. Grekland är sedan länge borträknat i det här kvalet.

I potten för Finland finns framför allt en plats i den tredje korgen till gruppspelslottningen den 30 november. Det kräver en seger i kvällens match.

Yle Sportens Mats Ahlnäs håller i trådarna från Helsingfors och Christoffer Herberts ger lägesrapporter från sin läktarposition på Olympiastadion i Aten. Kommentera, fråga och tyck till!

Matchen tv-sänds i Nelonen och Viasat Jalkapallo. I radio direktsänder Yle Puhe med finskt referat.

Grekland–Finland 2–1 (0–1)
0–1 Teemu Pukki (27 min)
1–1 Petros Mantalos (47 min)
2–1 Kostas Galanopoulos (70 min)

Läs också