Hoppa till huvudinnehåll

Spelarflykten från VPS fortsätter – Timi Lahti klar för FC Lahti: "De har varit intresserade tidigare också"

Timi Lahti i VPS
Timi Lahti lämnar Vasa och VPS efter sex år. Timi Lahti i VPS Bild: Matti Raivio / All Over Press fotboll,Vaasan Palloseura,Timi Lahti,Lahti

Nyckelspelarna fortsätter att lämna degraderade Vasaklubben VPS. Mittbacken Timi Lahti är den senaste att nobba division 1-spel. 29-åringens karriär fortsätter med FC Lahti, en klubb som försökt värva honom tidigare också.

Anfallaren Steven Morrissey valde att förlänga sitt kontrakt med division 1-klubben VPS, men flera andra av fjolårssäsongens mer tongivande spelare har tänkt annorlunda. Jerry Voutilainen har stuckit till FC Honka och Jesper Engström valde att krita på för FC Inter.

Därtill har talangen Aatu Kujanpää, vars tid i VPS kantades av långtidsskador, återvänt till Seinäjoki och SJK.

I dag meddelade FC Lahti att man värvat mittbacken Timi Lahti från Vasaklubben. 29-åringen lämnar Vasa efter sex säsonger med VPS.

Enligt honom har Lahtisklubben försökt värva honom tidigare – flera gånger dessutom.

– Det känns bra att komma till Lahtis. Det här har varit under arbete tidigare också; när FC Lahti försökt värva mig och nu blev det tredje gången gillt, säger Lahti på klubbens webbplats.

Kontraktet med mittbacken är tvåårigt.

– Med Mikko Viitikko (mittback i FC Lahti) har jag spelat tidigare och han var en av de största orsakerna till mitt klubbval. Dessutom övertygade diskussioner med Ilir Zeneli mig om att det här var rätt steg.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport