Hoppa till huvudinnehåll

Stallchefen kallar Leclerc och Vettel till krismöte efter katastrofen i Brasilien: ”Dumma fel som måste undvikas”

Charles Leclerc och Sebastian Vettel.
Charles Leclerc och Sebastian Vettel. Charles Leclerc och Sebastian Vettel. Bild: EPA-EFE/FRA​NCK ROBICHON Formel 1,Sebastian Vettel,Charles Leclerc

Sebastian Vettel och Charles Leclerc får ta en tur till Ferraris huvudkontor i Maranello för att förklara sig efter Brasiliens GP. Samtidigt ska man gå igenom vilka regler som gäller i stallet säger stallchefen Mattia Binotto.

Söndagens formel 1-lopp i Brasilien fick en dramatisk avslutning med flera incidenter under slutvarven. Det som utan tvekan väckte störst uppmärksamhet var kollisionen mellan Ferrariförarna Sebastian Vettel och Charles Leclerc.

När fem varv återstod att köra kämpade stallkamraterna om fjärdeplatsen när de stötte till varandra. Båda förarna fick punktering och tävlingens slutade i en katastrof för Ferrari.

Efter tävlingen ansåg stallchefen Mattia Binotto att båda förarna är ansvariga för det som skedde och kommer att kalla dem till ett krismöte i Maranello den här veckan.

– Vi kommer att sätta oss ner för att diskutera och förstå vad som hände. Jag tänker inte beskylla någon, det gäller bara för dem att förstå.

– Det var en liten krasch som fick stora konsekvenser. Det är dumma fel som måste undvikas, säger Binotto enligt nyhetsbyrån AFP.

Ferraris Mattia Binotto under tävlingsveckoslutet i Monaco.
Mattia Binotto. Ferraris Mattia Binotto under tävlingsveckoslutet i Monaco. Bild: Pixathlon/REX/All Over Press Mattia Binotto

Förarna har tillåtelse att fajtas

Enligt Binotto ska man under mötet också klargöra vilka interna regler som gäller i stallet.

Inför säsongen var Vettel den solklara ettan i Ferrari men Leclerc har utmanat den positionen med några starka insatser.

– De har tillåtelse att fajtas mot varandra eftersom vi är tvåa i konstruktörsmästerskapet. Det betyder inte att de får göra dumma saker och framför allt inte mot varandra, säger han.

Söndagens incident gjorde att Ferrari blev utan poäng i en tävling för första gången på över två år.

– Det finns alltid saker som man som team kan förbättra men den här gången kom misstagen från förarna. Vi måste se till att det inte sker igen, säger Binotto.