Hoppa till huvudinnehåll

Ogiers stallbyte hårt slag för Citroën – hoppar av nästa års VM

Esapekka Lappi blev tvåa i Turkiet.
Esapekka Lappi blev tvåa i Turkiet. Bild: EPA-EFE/NIKOS MITSOURAS/AOP Esapekka Lappi

Nästa säsong kommer VM-serien i rally bestå av endast tre fabriksstall. Citroën väljer att hoppa av serien då man tappat Sébastien Ogier till Toyota. Vi kunde inte tänka oss en säsong utan Sébastien, säger Citroëns vd.

Sedan 2001 har Citroën tävlat som fabriksstall i WRC-serien i rally men nu går en era i graven. Stallet meddelade i dag att man drar sig ur nästa säsong.

Orsaken är att fransmannen Sébastien Ogier valt att lämna stallet. Den sexfaldige världsmästaren kommer nästa säsong att köra för Toyota.

– Det här var inget som vi önskade men vi kunde inte tänka oss en säsong utan Sébastien, säger Citroëns vd Linda Jackson i ett pressmeddelande.

Citroën skriver också att man på grund av Ogiers beslut står utan en förstklassig förare som kan köra om deltävlingssegrar och VM-titeln.

Esapekka Lappi som körde för Citroën den här säsongen blir nu utan arbetsgivare.

– Jag tänker inte ljuga, det här är dåliga nyheter för mig, för oss och hela rallyfamiljen. Jag har redan börjat jobba för att hitta en förarplats till nästa år, skriver Lappi på Twitter.

Citroëns beslut betyder att endast tre fabriksstall kommer att köra i VM-serien nästa säsong: Toyota, Hyundai och M-Sport Ford.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport