Hoppa till huvudinnehåll

Nytt negativt besked för Sveriges skidlandslag – också Stina Nilsson står över premiären på hemmaplan: "Bra att ta det säkra före det osäkra"

Stina Nilsson vann tre lopp av tre möjliga i Quebec.
Stina Nilsson är ändå hoppfull och ser framemot världscuppremiären i Ruka. Stina Nilsson vann tre lopp av tre möjliga i Quebec. Stina Nilsson

I går åkte Sveriges skidlandslag på det första bakslaget, i dag åkte de på ett nytt negativt besked. Ebba Andersson kommer inte kunna tävla före nyår på grund av en knäskada och nu är också Stina Nilsson tvungen att vila, åtminstone över premiären i Gällivare.

Enligt SVT har Nilsson haft känningar i axeln och kommer att stå över längdåkningspremiären i Gällivare. Förhoppningsvis är hon ändå till skillnad från Ebba Andersson med i världscuppremiären i Ruka.

Enligt tränaren Magnus Ingesson lär Nilsson för tillfället kunna träna men väljer för säkerhets skull att inte tävla i helgen, skriver SVT.

Siktet är i stället inställt på världscupöppningen i Ruka.

– Det känns bra att ta det säkra före det osäkra och vila axeln från tävlingsbelastning i helgen. I stället har jag siktet inställt på världscuppremiären i Ruka där jag alltid trivs väldigt bra med att kicka igång världscupsäsongen, säger Nillson i ett pressmeddelande enligt SVT.

Enligt Aftonbladet säger landslagets läkare Magnus Oscarsson att det troligen handlar om överbelastning efter hård träning.

Stina Nilsson slutade femma i sammandraget i fjol. Under den sista tävlingshelgen i Quebec tog Nilsson tre av tre segrar. Världscupsäsongen startar nästa vecka i Ruka.

Yle sänder hela världscupsäsongen i längdåkning.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport