Hoppa till huvudinnehåll

Världscupvinnaren Ingvild Flugstad Østberg missar premiären – samtliga krav i hälsointyget uppfylls inte: "Det är lite personligt"

Ingvild Flugstad Østberg hyllas av sina norska lagkamrater.
Ingvild Flugstad Østberg hyllas av sina norska lagkamrater. Ingvild Flugstad Østberg hyllas av sina norska lagkamrater. Bild: EPA-EFE / VALERIE BLUM / AOP Ingvild Flugstad Østberg

Den norska längdskidåkaren Ingvild Flugstad Østberg, som vann världscupen säsongen 2018–19, får ingen drömstart på den nya skidsäsongen. Hon meddelade på torsdagen att hon missar såväl den norska premiären i Beitostølen som världscuppremiären i finska Ruka i månadsskiftet november-december.

Østberg talade med media under en presskonferens och uppgav att alla krav i hälsointyget inte uppfylls.

– Jag har hamnat i en situation där jag inte kan tävla. Det är väldigt tråkigt och beklagligt. Det beror på hälsomässiga orsaker, rapporterar NRK.

– Jag har valt att träna mycket och tufft. Det är riskabelt att träna så mycket. Nu behöver kroppen tid för att återhämta sig.

Østberg är försiktig i sina kommentarer.

– Det handlar om detaljer som jag inte vill gå in på. Det är lite personligt.

Norskan kan inte uttala sig om när hon tror sig kunna vara tillbaka i tävlingsspåret.

– Jag hoppas att snabbt ta mig tillbaka och få in kroppen på rätt spår igen. Jag vill vara så öppen och ärlig som möjligt utan att då in på varje detalj.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport