Hoppa till huvudinnehåll

Floyd Mayweather aviserar: "Tillbaka från pensionering 2020"

Stand off från presskonferens inför boxningsmatchen 27.8
Så här såg det ut senast – återstår att se hurdan Mayweathers comeback blir denna gång. Stand off från presskonferens inför boxningsmatchen 27.8 Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Floyd Mayweather,conor mcgregor

Den före detta proffsboxaren Floyd Mayweather meddelar på sitt Instagram-konto att han tänker göra comeback år 2020. Den 42-årige Mayweather avslutade sin karriär år 2015 men gjorde en kort comeback två år senare. Nu är det tydligen dags igen.

År 2017 fick Floyd Mayweather nog av sin pensionering och valde att göra en comeback till boxningsringen. Å andra sidan fanns rätt lockande incitament – Mayweather uppges ha fått närmare 300 miljoner euro från matchen mot mixed martial arts-profilen och UFC-stjärnan Conor McGregor, en match som han förövrigt vann.

Öppna Instagram-inlägget

Mayweather avslutade sin karriär första gången redan år 2007, men den pensioneringen varade bara ett par månader. Efter ytterligare en match följde ett nästan två år långt avbrott åren 2007–2009.

Mayweather har under sin karriär vunnit bland andra IBF-, WBA-, WBC- och WBO-förbundens mästerskap. Han har gått 50 matcher och vunnit dem alla.

Mayweathers comeback ligger alltså nära till hands, men är grenen boxning eller blir det till exempel UFC (Ultimate Fighting Championship) som Dana White är president för? Det får tiden utvisa.

Läs också