Hoppa till huvudinnehåll

Lännen Media: Inget straff för Bollförbundet efter planstormningen

Anhängare firar Finlands vinst på planen
Hundratals anhängare tog sig in på planen efter slutsignalen. Anhängare firar Finlands vinst på planen Bild: Tomi Hänninen Finlands herrlandslag i fotboll

Inga disciplinära åtgärder kommer att vidtas efter Finlands seger över Liechtenstein. Det uppger Europeiska fotbollsförbundet Uefa enligt Lännen Media.

För en vecka sedan säkrade Finlands fotbollsherrar en biljett till EM nästa sommar. I den sista hemmamatchen besegrade man Liechtenstein med 3–0.

Glädjen visste inga gränser och efter slutsignalen tog sig hundratals åskådare in på arenan för att fira det historiska avancemanget. En handling som enligt Uefas regler är både förbjudet och straffbart.

Efter händelserna hoppades Bollförbundets generalsekreterare Marco Casagrande att Uefa skulle visa förståelse men räknade med att man skulle straffas med böter på tiotusentals euro.

Men böter blir det inte rapporterar Lännen Medias tidningar.

Lännen Media har varit i kontakt med Uefa och fått beskedet att inga disciplinära åtgärder har vidtagits efter matchen.

Matchen mellan Finland och Liechtenstein finns heller med på den lista över disciplinära utredningar som Uefa publicerar på sin webbplats.

Däremot kommer Portugal och Danmark att granskas av Uefa för planstormningar. Ett land som också kommer att granskas är Rumänien där det förekom rasistiska påhopp från läktarhåll under matchen mot Sverige.

Läs också