Hoppa till huvudinnehåll

Utredning av mordet på ung kvinna i Somero fortsätter – polisen vill veta var den misstänkte rörde sig i juni

En grå Volvo V70.
Polisen vill veta var mannen kört med den här gråa Volvo V70:an i början av juni. En grå Volvo V70. Bild: Polisen Somero,brottsutredning i Somero

Polisen ber fortsättningsvis om tips gällande den unga kvinna som försvann i Somero i Egentliga Finland i juni. Enligt polisen har kvinnan bragts om livet, men hennes kropp har inte hittats trots omfattande spaningsarbete.

Nu behöver polisen tips om händelserna innan och efter att brottet begicks.

Tidigare meddelade polisen att fallet utreds som mord.

Resultaten från förundersökningen visar att kvinnan och den man som misstänks för att ha tagit hennes liv har kört i en grå Volvo av modell V70. Paret har rört sig i Somero och Somerniemi natten till den 7 juni och den 9 juni 2019.

Polisen misstänker att kvinnan dödades den 9 juni

Polisen har kartlagt den misstänkte mannens rutt under morgonen den 9 juni.

Det har visat sig att kvinnans mobiltelefon slutade skicka telesignaler i centrum av Somero klockan 8 på morgonen den 9 juni.

Samma morgon klockan 7.36 försökte någon lyfta pengar med kvinnans bankkort i centrum av Somero. Personen täckte över sitt ansikte vid bankomaten.

Innan det har den misstänkta mannen rört sig med den gråa bilen i norra Somero centrum, och sedan kört till Kruusila i Salo.

Han återvände till Somero klockan 10.30 på förmiddagen, uppger kriminalkommissarie Jarkko Toivonen vid Centralkriminalpolisen.

Polisen misstänker att kvinnan dödades av mannen natten till den 9 juni.

Enligt polisen är det möjligt att gärningsmannen flyttade på kvinnans kropp efter brottet och därför ber polisen allmänheten om tips om var mannen rört sig från och med den 9 juni fram till den 18 juni, då mannen sålde bilen.

Mannen, född 1995, häktades i slutet av augusti.

Den som har tips ombeds kontakta polisen per telefon på 050-456 4903 eller per e-post rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Läs också