Hoppa till huvudinnehåll

Allt är som förr – Therese Johaug överlägsen i norska premiären

Therese Johaug går i mål.
Therese Johaug var förbluffande överlägsen i Beitostölen. (Arkivbild) Therese Johaug går i mål. Bild: EPA-EFE/Geir Olsen Therese Johaug

Allt tyder på att Therese Johaug kommer att sälja sig dyrt också i vinter. Johaug öppnade längdsäsongen med en överlägsen seger på den klassiska milen i Beitostölen. Den förra världscupvinnaren Heidi Weng var tvåa men förlorade med över minuten mot Johaug.

Den norska skiddrottningen gjorde som hon brukar. Hon startade i ett ursinnigt tempo och slog knock på konkurrenterna omedelbart.

– Jag fick goda besked från min kropp. Jag är väldig nöjd, säger Johaug till NRK.

Tonåringen skrällde

Tävlingens överraskning var 18-åriga Helene Marie Fossesholm. Hon placerade sig på tredje plats och förlorade med en minut och 13 sekunder mot Johaug men bara med dryga nio sekunder mot tvåan Weng.

– I dag stämde allt men det var ganska brutalt också, säger Fossesholm till NRK.

De amerikanska toppåkarna deltog också i tävlingen. Jessica Diggins var fyra och Sadie Maubet Bjornsen femma, men båda två tappade över en och en halv minut till Johaug.

Förra säsongens världscupvinnare, Ingvild Flugstad Östberg, deltog inte. Norskan är tvungen att skjuta fram sin säsongsstart eftersom hon inte uppfyller alla krav i hälsointyget.

Kompletta resultat från damernas 10 kilometer med klassisk teknik i Beitostölen.

Läs också