Hoppa till huvudinnehåll

Risto Dufva ska försöka lyfta Sport – Erik Riska: Vi har själva grävt vår grop

Erik Riska spelar för Vasa Sport.
Erik Riska säger att alla måste klara av sin roll på isen. Erik Riska spelar för Vasa Sport. Bild: Kuvavain Erik Riska

Rutinerade Risto Dufva tar över ett Vasa Sport som behöver en ordentlig väckarklocka. Lagkapten Erik Riska säger att man måste ta sig upp ur gropen som ett lag.

På söndag eftermiddag sitter Riska på bussen ner till Helsingfors och matchen mot HIFK på måndag. Första matchen med Risto Dufva vid rodret.

- Vi träffades halv 10 imorse, så vi har haft några timmar tillsammans. Vi ska tro och hoppas att vi kan svänga det här, säger Riska.

Hur ska ni bära er åt?

- Han har säkert idéer och han har mycket erfarenhet. Det är inte första gången han kommer in i ett lag som befinner sig i vår situation.

- Men som sagt, vi har bara haft några timmar tillsammans ännu. Ingen är en sån Messias att man kan knäppa med fingrarna och så händer det. Det tar tid och vi måste jobba tillsammans för att svänga det här.

Alla måste göra sitt

Riska är lagets kapten. Ser han då att han har ett större ansvar än övriga för att vända på det hela?

- Inom vissa områden, absolut. Men din roll på isen måste du klara av att genomföra oavsett om du är kapten, vice eller precis blivit uppflyttad från A-juniorerna.

Sport ligger stadigt förankrade i botten av tabellen med 15 poäng på 22 matcher. Upp till tionde plats, och därmed en möjlig slutspelsplats, är det i nuläget 13 poäng.

"Det här är inte någon enskild persons fel"

En tung säsong så här långt. I den senaste hemmamatchen mot Ässät visade supportrarna sin åsikt tydligt.

Hur känns det när man skrinnar ut på isen och fansen står med banderoller där man kräver att ni skärper er?

- Klart vi gärna skulle vara i ett annat läge. Till exempel tredje i tabellen och mycket folk på läktarna. Men vi har själva grävt den här gropen. Jag vill poängtera att det här inte är någon enskild persons fel. Vi är ett lag och det är vi som ska ta oss upp ur gropen, säger Riska.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten